Ανησυχητική για το Reuters η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ

Ανησυχητική για το Reuters η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ

«Για την Ευρώπη το 2013 δεν ήταν μια χρονιά έντασης. Ειδικά αν συγκριθεί με το 2009, τότε που έσκασε η βόμβα της «μαύρης τρύπας» στην Ελλάδα. Κατά γενική ομολογία το 2014 θα είναι εξίσου… χαλαρωτικό» αναφέρεται στο άρθρο του πρακτορείου Reuters με τίτλο «Οι λόγοι που η Ευρωζώνη πρέπει να ανησυχεί το 2014».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Ισπανία, η Ιταλία και η Πορτογαλία βγαίνουν από την ύφεση, ενώ η Ελλάδα πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμά τους. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει εκφραστεί, σε όλους τους τόνους, ότι θα στηρίξει το ευρώ, θα αποκρούσει την πίεση στην αγορά ομολόγων, ενώ προβλέπει και μια κάποια ανάπτυξη των οικονομιών.

Στο άρθρο το πρακτορείο επισημαίνει ότι οι επικείμενες Ευρωεκλογές μπορούν να προκαλέσουν τριγμούς στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα διότι η οικονομική ύφεση, η ανεργία και η κόπωση ενδέχεται να πριμοδοτήσουν κόμματα που είναι κατά του ευρώ, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ. «Η άνοδος των ευρωσκεπτικιστών, θα δημιουργήσει τριγμούς και στα παραδοσιακά κόμματα. Τούτο θα έχει ως άμεση συνέπεια τη δυσκολία διορισμού νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής και την προώθηση της τραπεζικής ενοποίησης» αναφέρεται.

Πηγή: Reuters

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ