«Θα τα καταφέρετε»

Σε αντίθεση με τον διευθυντή του χρηματιστηρίου της Βιέννης, ο πρόεδρος της Euro Working Group, Τόμας Βίζερ υποστηρίζει ότι η χώρα μας θα ξεπεράσει την κρίση. «Αν δεν πιστεύαμε ότι η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει σε αυτόν τον δύσκολο αλλά σωστό δρόμο, δεν θα είχαμε εγκρίνει τα πακέτα βοήθειας», τονίζει ο πρώην αξιωματούχος του αυστριακού υπουργείου οικονομικών και γνωστός οικονομολόγος σε συνέντευξη του στο σημερινό τεύχος του αυστριακού εβδομαδιαίου οικονομικού-πολιτικού περιοδικού Format.

Ο κ. Βίζερ επισημαίνει πως όλα τα μέτρα βασίζονται σε ένα σχέδιο που έχουν επεξεργαστεί από κοινού οι Έλληνες με πολύ σοβαρούς θεσμούς και τα προγράμματα έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να δημιουργήσουν ανάπτυξη και παραγωγικότητα, ακόμη και εν μέσω αυτής της δημοσιονομικής σταθεροποίησης που λόγω του υψηλού χρέους επίσης είναι απαραίτητη.

Παράλληλα εμφανίζεται αισιόδοξος ως προς μια ανάκαμψη της Ελλάδας από το 2013, ακόμη και αν αυτό γίνει με αργούς ρυθμούς, ενώ από τα μέσα αυτής της δεκαετίας βλέπει να υπάρχει μια επιτάχυνση της ανάπτυξης, γι αυτό όμως απαιτούνται πολιτικές μεταρρυθμίσεις, καθώς με μια δυσλειτουργική πολιτική και με έναν αδιαφανή δημόσιο τομέα είναι ιδιαίτερα δύσκολο να δημιουργηθεί δυναμική στην οικονομία.

Πηγή: ΑΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ