Οι έρευνες για το ατύχημα Σουμάχερ

Οι έρευνες για το ατύχημα Σουμάχερ

 

Μετά από συζητήσεις που είχε η ομάδα των θεραπόντων ιατρών του, ένα νέο ιατρικό ανακοινωθέν για την κατάσταση της υγείας του δεν αναμένεται πριν από τη Δευτέρα.

Την ίδια στιγμή, εκτός από τον γιό του Σουμάχερ, ως αυτόπτης μάρτυρας καταθέτει στις αρχές κι ένας φίλος που έκανε μαζί του σκι τη στιγμή του ατυχήματος.

Οι εισαγγελείς ερευνούν επίσης το κατά πόσο ήταν εμφανή και σωστά τοποθετημένα τα όρια ανάμεσα στις πίστες, δίπλα στον τόπο του ατυχήματος και κατά πόσο λειτούργησαν σωστά οι ασφάλειες στις δέστρες του Σουμάχερ, που ενώνουν το πέδιλο με την μπότα.

Μέχρι στιγμής υπάρχουν αντιφατικές πληροφορίες αναφορικά με την ταχύτητα με την οποία έτρεχε ο Σουμάχερ όταν έπεσε και χτύπησε το κεφάλι του στο βράχο.

Οι γαλλικές αρχές εξετάζουν πολλούς παράγοντες ως πιθανόν υπεύθυνους για το ατύχημα κατά το οποίο το κράνος του κόπηκε στα δύο.

Παρότι ο Σουμάχερ είχε τις αισθήσεις του όταν μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο Μέριμπελ, όπου διαθέτει σπίτι, ήταν ταραγμένος και σύντομα έπεσε σε κώμα–αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο– καθιστώντας επιτακτική τη μεταφορά του σε νοσοκομείο της Γκρενόμπλ. Εκεί υποβλήθηκε σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις για την αφαίρεση ενδοκρανιακού αιματώματος.

 

Διαβάστε επίσης

“Κλειδί” η κάμερα στο κράνος του Σουμάχερ

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ