ΒΙΝΤΕΟ-Το DNA «δείχνει» τον δράστη του μακελειού στη Ρωσία

ΒΙΝΤΕΟ-Το DNA «δείχνει» τον δράστη του μακελειού στη Ρωσία

Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι ρωσικές Αρχές προκειμένου να εντοπίσουν τους δράστες των χτυπημάτων στην πόλη Βόλγκογκραντ. 

Την ώρα που δόθηκε στη δημοσιότητα το βίντεο της επίθεσης της Κυριακής από εσωτερική κάμερα του σιδηροδρομικού σταθμού -όπου διακρίνεται ο δράστης, καθώς πλησιάζει τον ανιχνευτή μετάλλων και ανατινάζεται- μια δεύτερη έκρηξη τη Δευτέρα συγκλόνιζε το κέντρο του Βόλγκογκραντ, σε τρόλεϊ που ήταν κατάμεστο από κόσμο. 

 

 

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός του χθεσινού χτυπήματος είναι 14 νεκροί και περισσότεροι από 40 τραυματίες. ενώ 17 είναι τα θύματα από την επίθεση την Κυριακή στον σιδηροδρομικό σταθμό.

Με επιθέσεις σε ΗΠΑ, Συρία συγκρίνεται το μακελειό 

Οι υπηρεσίες ασφαλείας που δείχνουν να τελούν σε σύγχυση από τα διαδοχικά χτυπήματα, ανακοίνωσαν ότι η έκρηξη είναι έργο βομβιστή αυτοκτονίας. Συγκεκριμένα, γίνεται λόγος για ισλαμιστές «κακοποιούς» που συνδέονται με τον Ντόκου Ουμάροφ, τον αρχηγό των Τσετσένων ανταρτών στην περιοχή του Βορείου Καυκάσου, ο οποίος συνεχίζει να προσηλυτίζει νέους μαχητές. 

«Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας ενάντια στον σατανικό αυτό εχθρό με αποφασιστικότητα» ανέφερε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο συνέκρινε τις επιθέσεις στο Βόλγκογκραντ με εκείνες στη Συρία, στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ.

 

 

Το προφίλ του καμικάζι του σιδηροδρομικού σταθμού 

Μάλιστα, χθες, ήρθαν στο φως στοιχεία για την ταυτότητα του πιθανού δράστη της κυριακάτικης επίθεσης. Σύμφωνα με τους Τάιμς της Μόσχας, πρόκειται για τον νεαρό Πάβελ Πιτσόνκιν, πρώην νοσοκόμο, ο οποίος στρατολογήθηκε από τους ισλαμιστές του Νταγκεστάν πέρυσι την άνοιξη και πήρε το όνομα Αρσάν Αρ-Ρουσί. 

Ο Πιτσόνκιν λέγεται ότι ήταν κλειστός χαρακτήρας και έκανε φίλους μέσω του διαδικτύου, όπου και προσηλυτίστηκε. Οι γονείς του κλήθηκαν και έδωσαν γενετικό υλικό για τις εξετάσεις DNA, αλλά δεν θέλουν να πιστέψουν ότι ο γιος τους προκάλεσε το μακελειό.

Ανησυχία στο Κρεμλίνο 

Την ίδια ώρα οι πολίτες του Βόλγκογκραντ αισθάνονται ανασφαλείς και αποφεύγουν τις μετακινήσεις με τα δημόσια μέσα συγκοινωνιών. Άνδρες των μυστικών υπηρεσιών και συνεργεία με εκπαιδευμένα σκυλιά περιπολούν στην πόλη, ενώ αντίστοιχα μέτρα λαμβάνονται σε ολόκληρη τη Ρωσία.

Την ανησυχία επιτείνει το γεγονός ότι σε μόλις 40 ημέρες διεξάγονται οι χειμερινοί Ολυμπιακοί αγώνες στο Σότσι και ο κύκλος του αίματος δεν φαίνεται να κλείνει. Πάντως, οι Ηνωμένες Πολιτείεςεξέφρασαν την πρόθεσή τους για στενότερη συνεργασία με τη Μόσχα σε θέματα ασφαλείας.

 

 

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκαλεί συσκέψεις επιτελών και στέλνει απεσταλμένους του να επιβλέπουν τα δρακόντεια αντιτρομοκρατικά μέτρα σε ολόκληρη τη χώρα. Ο Ρώσος πρόεδρος δεσμεύτηκε απέναντι στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ ότι η Μόσχα θα εργαστεί εντός του πλαισίου του διεθνούς δικαίου για να οδηγήσει ενώπιον της δικαιοσύνης τους δράστες των επιθέσεων, ενώ κάλεσε σε «διεθνή αλληλεγγύη» στον αγώνα κατά των «τρομοκρατών». 

Σχολιαστές εκτιμούν ότι κάποιος έβαλε στο μάτι την απόπειρα φιλελευθεροποίησης με τις απελευθερώσεις Χανταρκόφσκι και Πούσι Ράιοτ και σπεύδει να «γκρεμίσει» τη δημόσια εικόνα του Κρεμλίνου.

Τρόμος στο Βόλγκογκραντ – Σε συναγερμό οι ρωσικές Αρχές

Το Συμβούλιο Ασφαλείας καταδικάζει τις επιθέσεις στο Βόλγκογκραντ

 

Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ