Δέσμευση Πούτιν για τον εντοπισμό των δραστών

Δέσμευση Πούτιν για τον εντοπισμό των δραστών

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, δεσμεύτηκε στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, ότι η Μόσχα θα εργαστεί εντός του πλαισίου του διεθνούς δικαίου για να οδηγήσει ενώπιον της δικαιοσύνης τους δράστες των βομβιστικών επιθέσεων στο Βόλγκογκραντ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μάρτιν Νεσίρκι.

Ο Πούτιν “δήλωσε ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να εργαστεί συντονισμένα στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και να αναγνωρίσει τον σημαντικό ρόλο του ΟΗΕ στον συντονισμό των προσπαθειών για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας”, σημείωσε ο Μάρτιν Νεσίρκι.

“Ο ίδιος διαβεβαίωσε τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ ότι η Ρωσία θα εργαστεί εντός του πλαισίου του διεθνούς δικαίου για να οδηγήσει ενώπιον της δικαιοσύνης τους δράστες” των επιθέσεων που διαπράχθηκαν χθες και σήμερα στο Βόλγκογκραντ, πρόσθεσε.

Ο Μπαν Κι Μουν εξέφρασε από την πλευρά του τα συλλυπητήριά του για τα θύματα των επιθέσεων αυτών, οι οποίες προκάλεσαν συνολικά τον θάνατο τουλάχιστον 31 ανθρώπων και οι οποίες καταδικάστηκαν επίσης απερίφραστα από τα 15 μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Το Συμβούλιο Ασφάλειας κάλεσε εξάλλου όλα τα κράτη “να συνεργαστούν ενεργά” με τις ρωσικές αρχές για να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης οι δράστες των επιθέσεων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ