Έβγαλαν… βόλτα χρυσό αξίας 2,3 εκατ. δολαρίων

Έβγαλαν… βόλτα χρυσό αξίας 2,3 εκατ. δολαρίων

Η αστυνομία κατάσχεσε χρυσό αξίας 2,3 εκ. δολαρίων κατά τη διάρκεια ελέγχου σε οχήματα, σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Η αστυνομία της Τυνησίας ανακάλυψε 60 κιλά χρυσού, αξίας περίπου 2,3 εκατομμυρίων δολαρίων (1,67 εκατ. ευρώ), κατά τη διάρκεια ελέγχου οχημάτων για μεταφορά οπλισμού και ανταρτών σε έναν από τους βασικούς οδικούς άξονες που ενώνει τις απομακρυσμένες περιοχές του νότου με την υπόλοιπη χώρα, μετέδωσαν σήμερα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Οι αρχές είχαν στήσει οδοφράγματα σε κεντρικές οδικές αρτηρίες, εξαιτίας των φόβων ότι οι Ισλαμιστές πιθανόν σχεδιάζουν επιθέσεις κατά τη διάρκεια των εορτασμών της Πρωτοχρονιάς.

Η κατάσταση στη χώρα της Βόρειας Αφρικής είναι ακόμη ρευστή μετά την εξέγερση στην οποία ανατράπηκε κι εξαναγκάστηκε να αυτοεξοριστεί ο πρόεδρος Ζιν ελ Αμπιντίν Μπεν Άλι στις αρχές του 2011, και η οποία ενέπνευσε το κίνημα της Αραβικής Άνοιξης.

Οι μετριοπαθείς Ισλαμιστές που καταπίεζε το καθεστώς Μπεν Άλι ανήλθαν στην εξουσία. Ωστόσο οι υπερσυντηρητικοί Σαλαφιστές –που έχουν στόχο να επιβάλλουν ένα Ισλαμικό Κράτος– επίσης επέστρεψαν από την εξορία και τις φυλακές.

Η αστυνομία ανέφερε ότι είναι ακόμη πρόωρο να γίνει οποιαδήποτε εκτίμηση για την προέλευση και τον προορισμό της ποσότητας αυτής χρυσού.

«Δε μπορούμε να συνδέουμε κάθε επιχείρηση με την τρομοκρατία. Διεξάγεται έρευνα» δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών.

Ο χρυσός βρέθηκε κοντά στην πόλη Αλ Μικνάσι, κοντά στην πόλη Σίντι Μπουζίντ, το λίκνο της εξέγερσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ