Αιματηρές συγκρούσεις στο Κάιρο

Αιματηρές συγκρούσεις στο Κάιρο

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σήμερα στο Κάιρο στη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ οπαδών του ανατραπέντος από τον στρατό προέδρου της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι, και των δυνάμεων ασφαλείας, όπως ανακοίνωσε μια ιατρική πηγή.

Άνδρες που επέβαιναν σε ένα όχημα του αιγυπτιακού στρατού χρησιμοποίησαν πραγματικά πυρά εναντίον των διαδηλωτών, οπαδών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην οποία ανήκει ο Μόρσι, που προσπαθούσαν να φθάσουν στην πλατεία Ταχρίρ, μετέδωσε επίσης το πρακτορείο ειδήσεων Reuters επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες.

Τέσσερις άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε συγκρούσεις σε δύο συνοικίες του Καΐρου, όπως δήλωσε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε αργά σήμερα από την εφημερίδα Αλ Άχραμ.

Και οι τέσσερις ήταν υποστηρικτές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, όπως δήλωσαν πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Όπως σημείωσε ο αξιωματούχος του κέντρου άμεσης βοήθειας, Άχμεντ αλ Ανσάρι, 40 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί στο Κάιρο και σε άλλες πόλεις της Αιγύπτου.

Εξάλλου ο υποστράτηγος Σάγιεντ Σαφίκ, υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για τη δημόσια ασφάλεια, διέψευσε ότι σκοτώθηκαν διαδηλωτές στην πόλη Ασιούτ, στη νότια Αίγυπτο.

Νωρίτερα ιατρικές πηγές είχαν κάνει λόγο για τέσσερις νεκρούς, χωρίς όμως να διευκρινίσουν σε ποια πλευρά ανήκαν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ