ΦΩΤΟ-Πιράνχας τραυμάτισαν 70 άτομα σε ποταμό

ΦΩΤΟ-Πιράνχας τραυμάτισαν 70 άτομα σε ποταμό

Μοιάζει με σκηνή από ταινία τρόμου αυτό που συνέβη στο Ρίο Παρανά κοντά στην πόλη Ροσάριο περίπου 300 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας Μπουένος Άιρες. Κοπάδι από πιράνχας επιτέθηκαν και τραυμάτισαν περισσότερα από 70 άτομα σε αυτό το ποτάμι της Αργεντινής, όπως μετέδωσαν τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης την Τετάρτη.

Ένα επτάχρονο κορίτσι έχασε μέρος από το ένα του δάχτυλο, ένα άλλο παιδί υπέστη κατάγματα και πάνω από 70 άτομα τραυματίστηκαν στα πόδια και τα χέρια μετά από την μαζική επίθεση ψαριών palometas, που είναι ένα είδος πιράνχας. Τα στοιχεία για τους τραυματίες προέρχονται από τις υγειονομικές υπηρεσίες της πόλης Ροζάριο.

 

Ο γιατρός Γουστάβο Σεντουριόν που κλήθηκε να βοηθήσει τους τραυματίες χαρακτήρισε «πολύ επιθετική» την συμπεριφορά των πιράνχας. «Αυτή είναι η πρώτη φορά φέτος που επιτέθηκαν και ήταν πολύ επιθετικά», δήλωσε ο γιατρός. «Υπήρχαν κάποιοι άνθρωποι στους οποίους τα πιράνχας κυριολεκτικά έκοψαν μικρά κομμάτια κρέατος» συμπλήρωσε.

Τα palometas είναι σαρκοφάγα ψάρια με κοφτερά δόντια και πολύ επιθετικά, έχουν την τάση να επιτίθενται σε ομάδες και εμφανίζονται σε ποτάμια, ιδίως όταν οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν. Αυτήν την εποχή τα θερμόμετρα στο Ροζάριο ξεπέρασαν τους 38 βαθμούς Κελσίου, και δεκάδες οικογένειες έσπευσαν στα ποτάμια για ανάσες δροσιές.

 

Πηγή φωτο: Associated Press

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ