Νεκροί τρεις τζιχαντιστές

Νεκροί τρεις τζιχαντιστές

 

Τουλάχιστον τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους στις περιοχές των φυλών στο βορειοδυτικό Πακιστάν από πυραυλική επίθεση μη επανδρωμένου αμερικανικού αεροσκάφους σε στρατόπεδο τζιχαντιστών των Ταλιμπάν και της αλ Κάιντα ανακοίνωσαν Πακιστανοί αξιωματούχοι. Η επίθεση σημειώθηκε σε χωριό κοντά στην πόλη Μιρανσάχ, το κύριο αστικό κέντρο του βόρειου Ουαζιριστάν, προπύργιο των ταλιμπάν στην μεθόριο με το γειτονικό Αφγανιστάν, σύμφωνα με τους αξιωματούχους.

«Ένα τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος των Ηνωμένων Πολιτειών εκτόξευσε δύο πυραύλους σε στρατόπεδο ανταρτών, σκοτώνοντας τουλάχιστον τρεις ύποπτους» ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ανώτερος Πακιστανός αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας. Ένας άλλος αξιωματούχος στην πόλη Πεσαβάρ, στα βορειοδυτικά της χώρας, επιβεβαίωσε την επίθεση ενώ ένας τρίτος από την Μιρανσάχ, μίλησε για τέσσερις νεκρούς και έναν σοβαρά τραυματία. Η ταυτότητα των θυμάτων δεν εξακριβώθηκε.

Στις αρχές Νοεμβρίου, από επίθεση αμερικανικού τηλεκατευθυνόμενου αεροσκάφους σκοτώθηκε ο επικεφαλής των πακιστανών ταλιμπάν , Χακιμουλάχ Μεσούντ, ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον μουλά Φαζλουλάχ επικεφαλής των ενόπλων ισλαμιστών ανταρτών που μάχονται την κυβέρνηση του Ισλαμαμπάντ. Η CIA, επιβλέπει τις επιθέσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών στο βορειοδυτικό Πακιστάν, οι οποίες σε διάστημα εννέα ετών έχουν προκαλέσει το θάνατο 2.400 ανθρώπων, εκ των οποίων 400 άμαχοι.

Το Πακιστάν δηλώνει επισήμως ότι οι επιθέσεις αποτελούν παραβιάσεις της εδαφικής κυριαρχίας του, αλλά έδωσε το πράσινο φως να πραγματοποιηθούν ορισμένες από αυτές, σύμφωνα με αξιωματούχους και έγγραφα που αποκαλύφθηκαν τα τελευταία χρόνια.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ