Τις κινητοποιήσεις συνεχίζουν οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι

Τις κινητοποιήσεις συνεχίζουν οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι

Να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις εναντίον των νέων αρχών της Αιγύπτου, κάλεσε σήμερα, ένα από τα ηγετικά στελέχη των Αδελφών Μουσουλμάνων, ενώ την ίδια στιγμή χαρακτήρισε “άκυρη” την απόφαση της κυβέρνησης να κηρύξει “τρομοκρατική” την οργάνωσή τους.

“Οι διαδηλώσεις θα συνεχιστούν, αυτό είναι σίγουρο”, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ιμπραχίμ Μουνίρ, μέλος του γραφείου Καθοδήγησης της Αδελφότητας.

Οι ισλαμιστές διαδηλώνουν σχεδόν καθημερινά στην Αίγυπτο ζητώντας την αποκατάσταση του πρώην προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι ο οποίος ανατράπηκε από τον στρατό στις 3 Ιουλίου.

“Αυτός είναι ένας τρόπος για να ενοχοποιήσουν τους Αδελφούς Μουσουλμάνους”, πρόσθεσε ο Μουνίρ αναφερόμενος στην απόφαση της κυβέρνησης η οποία ελήφθη μία ημέρα μετά τη βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στο αρχηγείο της αστυνομίας στην πόλη Μανσούρα.

Μια άλλη οργάνωση, που δηλώνει ότι “εμπνέεται από την Αλ Κάιντα” ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτή, ωστόσο η κυβέρνηση κατηγορεί την Αδελφότητα, ένα κίνημα που ιδρύθηκε το 1928 και έχει κερδίσει όλες τις εκλογές μετά την ανατροπή του πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, πριν από περίπου τρία χρόνια.

 

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ