Handelsblatt: “Η Ελλάδα παίρνει κι άλλα δισ.”

Handelsblatt: “Η Ελλάδα παίρνει κι άλλα δισ.”

 

«Η Ελλάδα παίρνει και άλλα δισ. από το πακέτο βοήθειας» είναι ο τίτλος ρεπορτάζ στη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt. «Η Ελλάδα μετά από καθυστερήσεις μηνών διασφάλισε και άλλη οικονομική βοήθεια από τους δανειστές της ύψους πάνω από 1 δις ευρώ. Ο πρόεδρος του Eurogroup Ντάισελμπλουμ ανακοίνωσε την Τρίτη πως τα χρήματα θα μεταβιβαστούν στην Ελλάδα ήδη μέσα σε αυτό το μήνα».

Η εφημερίδα επισημαίνει πως το τελευταίο διάστημα η Ελλάδα έχει να επιδείξει μερικές επιτυχίες στον αγώνα κατά της κρίσης. «Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ εξέφρασε τον θαυμασμό της διότι η χώρα φέτος κατάφερε να έχει πλεόνασμα. Η ελληνική κεντρική τράπεζα προειδοποιεί πάντως πως οι επιτυχίες τίθενται σε κίνδυνο εξαιτίας του διχασμού που υπάρχει στον κόσμο».

«Η τρόικα φεύγει από την Αθήνα – Η υπόλοιπη δόση θα εκταμιευθεί» επιγράφει το δημοσίευμα της η Süddeutsche Zeitung. «Ζεστό και κρύο ντους για την Αθήνα. Οι Ευρωπαίοι αποδέσμευσαν μια δόση ενός δισεκατομμυρίου ευρώ που εκκρεμμούσε από τον περασμένο Ιούλιο. Το πράσινο φως από το Eurogroup για την εκταμίευση της δόσης έχει και μια άλλη αξία αυτή τη φορά. Η Ελλάδα αναλαμβάνει την πρώτη Ιανουαρίου για έξι μήνες την προεδρία της ΕΕ. Τόσο οι Βρυξέλλες όσο και η Αθήνα έχουν καθησυχάσει πως η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να ξεκινήσει χωρίς αυτό το ατελείωτο βάρος των διαπραγματεύσεων για την υπόλοιπη δόση».

 

Πηγή: Deutsche Welle

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ