Πυροβολισμοί στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου

Πυροβολισμοί στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου

Ένας Ισραηλινός στρατιώτης σκοτώθηκε χθες, Κυριακή, όταν ένας Λιβανέζος ελεύθερος σκοπευτής άνοιξε πυρ, στα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών, ανέφεραν πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας του Λιβάνου.

Μια ειρηνευτική δύναμη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με τις δύο πλευρές προκειμένου να μην ξεσπάσουν διαμάχες.

Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε πως ένας Λιβανέζος στρατιώτης άνοιξε πυρ κατά ενός ισραηλινού οχήματος κοντά στο συνοριακό πέρασμα Ρος Χανικρά. Το Ισραήλ υπέβαλε καταγγελία με τη δύναμη του ΟΗΕ στον νότιο Λίβανο και βρίσκεται σε ετοιμότητα κατά μήκος των συνόρων, δήλωσε ο εκπρόσωπος Πίτερ Λέρνερ.

«Δεν θα ανεχτούμε καμία επίθεση κατά του κράτους του Ισραήλ και θα διατηρήσουμε το δικαίωμα της αυτοάμυνας ενάντια στους δράστες επιθέσεων κατά της χώρας και των πολιτών της», είπε.

Λιβανέζικες πηγές αναφέρουν ότι έχει χαθεί οποιαδήποτε επαφή με τον Λιβανέζο στρατιώτη μετά τους πυροβολισμούς, μεταδίδει το πρακτορείο Ρόιτερς.

Η δύναμη του ΟΗΕ, UNIFIL, ανακοίνωσε ότι είχε ενημερωθεί για ένα «σοβαρό περιστατικό στα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών». «Προσπαθούμε να καθορίσουμε τα γεγονότα σχετικά με το τι συνέβη», δήλωσε ο εκπρόσωπος Αντρέα Τενέντι. «Ο διοικητής της δύναμης της UNIFIL βρίσκεται σε επαφή με τον λιβανέζικο και τον ισραηλινό στρατό, κάνοντας έκκληση για αυτοσυγκράτηση».

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ