Ο Σόιμπλε θα μείνει… βαρόνος

Ο Σόιμπλε θα μείνει… βαρόνος 

 

Οι ηγεσίες των χριστιανικών κομμάτων και των Σοσιαλδημοκρατών θα συναντηθούν σήμερα προκειμένου να καθορίσουν την κατανομή των χαρτοφυλακίων της νέας κυβέρνησης.

Μέχρι την ερχόμενη Κυριακή αναμένεται να έχουν δημοσιοποιηθεί τα ονόματα των νέων υπουργών, εφόσον βέβαια το αποτέλεσμα του εσωκομματικού δημοψηφίσματος στο SPD είναι θετικό, όπως αναφέρει ο Πρόεδρος των Χριστιανοκοινωνιστών της Βαυαρίας (CSU) Χορστ Ζέεχοφερ.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, η νέα κυβέρνηση θα περιλαμβάνει 14 υπουργεία. Οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) θα λάβουν πέντε υπουργεία και το υπουργείο Καγκελαρίας, οι Χριστιανοκοινωνιστές (CSU) τρία και οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) έξι. Παρά το γεγονός ότι τα τρία κόμματα αρνούνται να συμμετάσχουν στην ονοματολογία των ημερών, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα διατηρήσει το υπουργείο Οικονομικών. Ο πρόεδρος του SPD, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ θα αναλάβει πιθανότητα το υπουργείο Οικονομίας και Ενέργειας, ενώ στον πρόεδρο της ΚΟ του SPD Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ θα ανατεθεί το υπουργείο Εξωτερικών.

 

Πηγή: Deutsche Welle

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ