ΦΩΤΟ-Συλλήψεις φοιτητών στην Αίγυπτο

ΦΩΤΟ-Συλλήψεις φοιτητών στην Αίγυπτο

Περισσότεροι από πενήντα φοιτητές συνελήφθησαν μετά από τις βίαιες συγκρούσεις διαδηλωτών-φοιτητών με αστυνομικές δυνάμεις σε πανεπιστήμιο του Καίρου.

Η αιγυπτιακή αστυνομία έκανε χρήση χημικών για να απωθήσει τους διαδηλωτές στο πανεπιστήμιο, Al-Azhar, του Καίρου ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες αρκετά αυτοκίνητα της αστυνομίας πυρπολήθηκαν από την ρίψη μολότοφ που εκτοξεύθηκαν από την μεριά των διαδηλωτών.

Οι φοιτητές που ανήκουν στους υποστηρικτές του ανατραπέντος πρώην προέδρου, Μοχάμεντ Μόρσι, συνεχίζουν την διαμαρτυρία που ξεκίνησε με την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους τον Σεπτέμβριο.

Τα σημερινά επεισόδια ξεκίνησαν μετά την εμφάνιση του ηγέτη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, Mohamed Badie, ενώπιον του δικαστηρίου για πρώτη φορά από τότε που συνελήφθη μετά την ανατροπή του Μόρσι από τον αιγυπτιακό στρατό.

Ο υπεύθυνος ασφαλείας του πανεπιστημίου αποκάλυψε στο τηλεοπτικό δίκτυο CBC ότι η επέμβαση της αστυνομίας στο χώρο του ιδρύματος έγινε κατόπιν δικού του αιτήματος προκειμένου να καταστείλει τους εξεγερμένους φοιτητές.

 

Δείτε τη φωτογραφία

 

 

Πηγή:Al Jazeera

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ