«Ο Άσαντ θα παραμείνει στην εξουσία»

«Ο Άσαντ θα παραμείνει στην εξουσία»

 

Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-‘Ασαντ θα “παραμείνει στην εξουσία κατά τη μεταβατική περίοδο” στην περίπτωση συμφωνίας στην ειρηνευτική διάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο στη Γενεύη, δήλωσε ο Σύρος υπουργός Πληροφόρησης.

“Εάν κάποιος νομίζει ότι πηγαίνουμε στη Γενεύη-2 για να παραδώσουμε τα κλειδιά της Δαμασκού (στην αντιπολίτευση), καλύτερα να μην πάμε. Η απόφαση είναι του προέδρου ‘Ασαντ, αυτός θα παραμείνει στην εξουσία κατά τη μεταβατική περίοδο, εάν συμφωνήσουμε. Είναι ο ηγέτης της Συρίας και θα παραμείνει πρόεδρος της Συρίας”, δήλωσε ο Ομράν αλ Ζόχμπι σύμφωνα με το συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana.

Ο υπουργός καταφέρθηκε εναντίον της Σαουδικής Αραβίας, η οποία υποστηρίζει την εξέγερση, τονίζοντας ότι το καθεστώς της Δαμασκού αρνείται τη συμμετοχή του Ριάντ στη διάσκεψη Γενεύη-2.

“Τίποτα δε δικαιολογεί την παρουσία της Σαουδικής Αραβίας σε μια πολιτική διαδικασία στην περιοχή. Ελπίζουμε να μη συμμετάσχει στη διάσκεψη γιατί έχει βλάψει τη Συρία και τους Σύρους”, τόνισε.

“Δεν υπάρχει πλέον τίποτα να διατηρηθεί στη σχέση μας με τη Σαουδική Αραβία μετά την ευθεία ανάμιξή της στον πόλεμο κατά της Συρίας”, πρόσθεσε ο υπουργός.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ