Φωτιά σε διαμέρισμα από iPod

Φωτιά σε διαμέρισμα από iPod

Μια σουηδική ασφαλιστική εταιρεία προειδοποίησε σήμερα τους πελάτες της να μην φορτίζουν τις κινητές συσκευές τους κατά τη διάρκεια της νύχτας, αφού κατέληξε στη διαπίστωση ότι η πυρκαγιά που κατέστρεψε διαμέρισμα στη Στοκχόλμη προκλήθηκε από ένα iPod.

«Πρόσφατα ένα διαμέρισμα καταστράφηκε ολοσχερώς από την πυρκαγιά που προκάλεσε ένα iPod ενώ φορτιζόταν. Μέσα στις φορητές συσκευές υπάρχουν μπαταρίες που μπορεί να υπερθερμανθούν και, σε ακραίες περιπτώσεις, να πάρουν φωτιά» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η εταιρεία If, χωρίς να δίνει περισσότερες διευκρινίσεις για το πώς κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα.

Το τηλεοπτικό κανάλι TV4 εντόπισε και πήρε συνέντευξη από μία γυναίκα και την κόρη της οι οποίες έμεναν στο διαμέρισμα στο Σάντιμπεργκ, στα προάστια της Στοκχόλμης. Η μητέρα είπε ότι η κόρη είχε αφήσει το iPod να φορτίζεται στο δωμάτιό της. Άκουσε έναν κρότο και, όταν κοίταξε στην κρεβατοκάμαρα για να δει από πού προερχόταν ο θόρυβος διαπίστωσε ότι το κρεβάτι καιγόταν και οι φλόγες είχαν φτάσει στο ταβάνι. «Αν είχε συμβεί ενώ κοιμόμασταν, πιθανότατα δεν θα ζούσαμε σήμερα», πρόσθεσε.

Τα συμπεράσματα της ασφαλιστικής εταιρείας συμπίπτουν με τις πρώτες διαπιστώσεις της αστυνομίας, στην έκθεση της οποίας αναφερόταν χαρακτηριστικά ότι «δεν υπάρχουν υποψίες για εμπρησμό γιατί η φωτιά φαίνεται ότι ξεκίνησε από μια μικρή ηλεκτρονική συσκευή που φορτιζόταν».

Σύμφωνα με την ασφαλιστική εταιρεία, η οποία ελέγχει το 10% της αγοράς στη Σουηδία, «είναι η πρώτη φορά στη χώρα» που μια καταστροφή τέτοιου μεγέθους αποδίδεται σε υπερφόρτιση ηλεκτρονικής συσκευής.

Μια δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό της If έδειξε ότι το 88% των Σουηδών φορτίζουν το κινητό τηλέφωνό τους ή τις ταμπλέτες τους, ενώ κοιμούνται.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ