Συλλήψεις τρομοκρατών στη Μόσχα

Συλλήψεις τρομοκρατών στη Μόσχα

Δεκατέσσερα μέλη της ισλαμιστικής οργάνωσης Αλ Τακφίρ ουάλ Χίτζρα, που έχει διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα, συνελήφθησαν στη Μόσχα και μεγάλη ποσότητα όπλων και εκρηκτικών κατασχέθηκε στα σπίτια τους, ανακοίνωσαν σήμερα οι ρωσικές αρχές.

“Στη διάρκεια επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε τη νύχτα της 26ης προς 27η Νοεμβρίου στην ανατολική Μόσχα, στο πλαίσιο μιας ποινικής έρευνας, 14 μέλη της εξτρεμιστικής οργάνωσης συνελήφθησαν”, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Στις έρευνες που διεξήχθησαν στα σπίτια των υπόπτων οι αστυνομικοί κατάσχεσαν τρεις αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, εκ των οποίων μια ζώνη με εκρηκτικά, πυροκροτητές, όπλα, χειροβομβίδες, φυσίγγια και έντυπο υλικό εξτρεμιστικού περιεχομένου.

Οι ύποπτοι χρηματοδοτούσαν την οργάνωση αυτή με χρήματα που προέρχονταν από εγκληματικές δραστηριότητες.

Στις 5 Νοεμβρίου, ένα άλλο μέλος της εξτρεμιστικής οργάνωσης, ύποπτo για τη στρατολόγηση νέων γυναικών, είχε συλληφθεί σε περιοχή κοντά στη Μόσχα, σύμφωνα το υπουργείο.

Αρκετές επιθέσεις έχουν πραγματοποιηθεί στη Ρωσία τα τελευταία χρόνια από γυναίκες καμικάζι, με την τελευταία στις 21 Οκτωβρίου. Μια γυναίκα από το Νταγκεστάν, δημοκρατία του Βόρειου Καυκάσου όπου μαίνεται ισλαμιστική εξέγερση, πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένη μέσα σε λεωφορείο στο Βόλγκογκραντ της νότιας Ρωσίας προκαλώντας τον θάνατο έξι ανθρώπων.

Τον Ιανουάριο του 2012, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) είχε ανακοινώσει τη σύλληψη στη Σιβηρία ενός άνδρα, για τον οποίο δήλωσε ότι ήταν ο ηγέτης της οργάνωσης Αλ Τακφίρ ουάλ Χίτζρα.

Το 2010 το ανώτατο δικαστήριο της Ρωσίας είχε χαρακτηρίσει την Αλ Τακφίρ ουάλ Χίτζρα εξτρεμιστική οργάνωση και την έθεσε εκτός νόμου στη Ρωσία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ