ΒΙΝΤΕΟ-Διάσωση σκύλου από κρατήρα 215 μέτρων

ΒΙΝΤΕΟ-Διάσωση σκύλου από κρατήρα 215 μέτρων

Συγκίνηση προκαλεί το βίντεο με τη διάσωση ενός σκύλου από παλιό ορυχείο διαμαντιών, βάθους 215 μέτρων στο Κίμπερλι της Νοτίου Αφρικής. Τα συνεργεία διάσωσης ανέσυραν ζωντανό το ζώο το Σάββατο, μετά από οκτώ ημέρες και αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες.

Ο σκύλος εντοπίστηκε από τουρίστες που τον είδαν να κολυμπά στα λιμνάζοντα ύδατα στον πάτο του ορυχείου, ψάχνοντας για διέξοδο.

Αν και ξεκίνησαν αμέσως οι προσπάθειες, η διάσωση του δεν ήταν εφικτή γιατί τα σχοινιά δεν ήταν αρκετά μακριά για να τον φτάσουν.

Το ζώο παρέμεινε μέχρι τη διάσωσή του στις άκρες του ορυχείου, έξω από το νερό, ενώ οι φιλόζωοι του πετούσαν καθημερινά φαγητό για να τον κρατήσουν ζωντανό.

Τελικά το Σάββατο, μετά από μεγάλη, δύσκολη επιχείρηση διάρκειας πέντε ωρών, οι διασώστες κατάφεραν να ανασύρουν τον σκύλο με ασφάλεια χρησιμοποιώντας σχοινιά και μια τροχαλία.

Μετά τη διάσωση ο σκύλος μεταφέρθηκε σε καταφύγιο ζώων, αφού πρώτα εξετάστηκε από κτηνίατρο.

Η ιστορία του σκύλου συγκίνησε εκατοντάδες φιλόζωους που προσφέρθηκαν να τον υιοθετήσουν.

Οι υπεύθυνοι του καταφυγίου δήλωσαν πως θα εξετάσουν προσεκτικά τις αιτήσεις για να του βρουν το πιο κατάλληλο σπίτι.

Το παλιό ορυχείο είναι γνωστό ως «Μεγάλη Τρύπα». Για τη διάσωση του σκύλου επτά άνθρωποι κατέβηκαν στα βάθη του κρατήρα. Οι ιδιοκτήτες του δεν τον έχουν αναζητήσει ακόμα.

 

ΠΗΓΗ: econews.gr

ΠΗΓΗ ΒΙΝΤΕΟ: YOUTUBE, ctvnews

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ