Συρία-160 νεκροί σε 48 ώρες

Συρία-160 νεκροί σε 48 ώρες

Το συριακό παρατηρητήριο γιά τα ανθρώπινα δικαιώματα ανέφερε, σήμερα, ότι στις συγκρούσεις που έγιναν σε μικρή απόσταση από την Δαμασκό το τελευταίο 48ωρο έχασαν την ζωή τους 160 άνθρωποι.

Η ίδια πηγή διευκρίνισε ότι η “σφοδρότητα” των συγκρούσεων ήταν “ιδιαιτέρως μεγάλη” στα ανατολικά της πρωτεύουσας, στην Γούτα–κρίνεται ως μία ισχυρή θέση των εξεγερμένων κατά του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ.

Υπενθυμίζει το παρατηρητήριο, συγχρόνως, ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις έχουν αποκόψει απολύτως τον ανεφοδιασμό των δυνάμεων της αντιπολίτευσης που διατηρούσαν οχυρές θέσεις στα νότια προάστια της Δαμασκού.

Κατόπιν αυτού, η αντιπολίτευση έχει μετατοπίσει το κέντρο βάρους των επιχειρήσεών της προς τα ανατολικά της πρωτεύουσας προσπαθώντας αφ ενός να άρει την πολιορκία των δυνάμεών της νοτιότερα, η οποία είναι πλέον πολύμηνη, αφ ετέρου να προασπίσει δυναμικά τις δυνάμεις της που επιχειρούν στα ανατολικά προάστια και περίχωρα της Δαμασκού, αναφέρει σήμερα το συριακό παρατηρητήριο γιά τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ