Παρίσι-Στη φυλακή ο δράστης

Παρίσι-Στη φυλακή ο δράστης

Ο Γάλλος Αμπντελχακίμ Ντεκάρ που φέρεται να είναι ο δράστης των επιθέσεων στο Παρίσι, ανακρίθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα με την κατηγορία της απόπειρας δολοφονίας στις έδρες του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού BFMTV, της εφημερίδας Liberation και έξω από την Societe Generale στην επιχειρηματική συνοικία Λα Ντεφάνς, ανακοίνωσε η εισαγγελία του Παρισιού.

Ο 48χρονος άνδρας που είχε ήδη καταδικαστεί για την εμπλοκή του σε αιματηρή επίθεση το 1994, φυλακίστηκε, διευκρίνισε η εισαγγελία που είχε ζητήσει την προφυλάκισή του.

Εκτός από την επίθεση την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου στα γραφεία του BFMTV στο Παρίσι όπου άνοιξε πυρ, ο Ντεκάρ θεωρείται ύποπτος για τον βαρύ τραυματισμό από πυρά τη Δευτέρα ενός φωτογράφου στα γραφεία της εφημερίδας Liberation, πριν ανοίξει πυρ έξω από τη Societe Generale στη συνοικία Λα Ντεφάνς και μετά κρατήσει όμηρο για 20 λεπτά έναν οδηγό αυτοκινήτου. Για τα γεγονότα αυτά εξετάστηκε από τον ανακριτή και με την κατηγορία της απαγωγής και παράνομης κράτησης προσώπου.

Ο άνδρας αυτός συνελήφθη το βράδυ της Τετάρτης μέσα σε αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο σε υπόγειο γκαράζ στο βορειοδυτικό προάστιο Μπουά-Κολόμπ, χάρη στη μαρτυρία ενός άνδρα που τον φιλοξενούσε από τον Ιούλιο στη γειτονική πόλη Κουρμπεβουά. Ήταν σε “ημι-κωματώδη κατάσταση” ύστερα από τη λήψη φαρμάκων, ένδειξη ότι αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει. Τέθηκε αμέσως υπό κράτηση και υπό ιατρική παρακολούθηση.

Η ταυτότητά του πιστοποιήθηκε από τα αποτελέσματα της ανάλυσης του DNA, δείγματα του οποίου είχαν ληφθεί από πολλά σημεία των επιθέσεων, επιβεβαιώνοντας την υπόθεση της αστυνομίας ότι είναι ένας ο δράστης των επιθέσεων αυτών.

Κατά την κράτησή του ο Ντεκάρ αρνήθηκε να απολογηθεί στις κατηγορίες που του αποδίδονται, όπως του επιτρέπει ο κώδικας της δικαστικής διαδικασίας.

Ο δικηγόρος του Ρεμί Λορέν εξήγησε την απόφαση αυτή εκφράζοντας τη λύπη του που ο πελάτης του δεν μπόρεσε να ενημερωθεί για τον φάκελό του.

Ο ύποπτος πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της προφυλάκισής του στο νοσοκομείο Οτέλ-Ντιέ που διαθέτει ειδική μονάδα, την αίθουσα Cusco, για κρατούμενους που χρήζουν ιατρικής παρακολούθησης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ