Νομπελίστας ερωτευμένος με την Ελλάδα

Νομπελίστας ερωτευμένος με την Ελλάδα

 

Σε χιλιάδες ανέρχονται οι Αυστραλοί από τον χώρο της νομικής και της ιατρικής που έχουν επισκεφθεί τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα συμμετέχοντας στο Διεθνές Ελληνο-Αυστραλιανό Νομικό και Ιατρικό Συνέδριο που διεξάγεται κάθε δυο χρόνια.

Τον θεσμό του συγκεκριμένου συνεδρίου τον καθιέρωσε η ομογενής δικηγόρος Ευγενία Μητράκα, η οποία είναι και πάλι επικεφαλής του μετά από ένα μικρό διάλειμμα.

Όπως λέει η κα Μητράκα το συγκεκριμένο συνέδριο ήταν το πρώτο αυστραλιανό συνέδριο που οργανώθηκε στην Ελλάδα και πάντα συγκεντρώνει εκατοντάδες συνέδρους, τους κορυφαίους από το χώρο της ιατρικής και της νομικής.

Ανάμεσα τους και ο τιμηθείς με το Νόμπελ Ιατρικής, Πίτερ Ντόχερτι ο οποίος αν και προχωρημένης ηλικίας δήλωσε από τώρα συμμετοχή στο ένατο Ελληνο-Αυστραλιανό Νομικό και Ιατρικό Συνέδριο που θα γίνει τον Σεπτέμβριο του 2014 μιας και όπως τόνισε γνώρισε την Ελλάδα απ’ αυτό τον θεσμό, την λάτρεψε και θέλει να την επισκεφτεί ακόμα μια φορά.

Λεπτομέρειες του επόμενου συνεδρίου, θέμα του οποίου είναι «Τεχνολογία και Ηθική» ανακοινώθηκαν σε εκδήλωση που έγινε στο Ελληνικό Μουσείο της Μελβούρνης παρουσία δεκάδων κορυφαίων Αυστραλών επιστημόνων.

Την συντονίστρια του συνεδρίου, Ευγενία Μητράκα, παρουσίασε ο Διευθυντής του Ελληνικού Μουσείου Μελβούρνης, Γιάννης Τατούλης ο οποίος, εκτός των άλλων αναφέρθηκε και στη συνεργασία του ιδρύματός του με το Μουσείο Μπενάκη.

Η κα Μητράκα αναφέρθηκε στους στόχους και το ιστορικό του συνεδρίου, τόνισε ότι το επόμενο θα γίνει στη μαγευτική Costa Navarino της Μεσσηνίας και παρουσίασε μερικούς από τους συνεργάτες της.

Στην ίδια εκδήλωση επέδωσε μια επιταγή ύψους 15.000 στον Δρ Τζιμ Βαντόλα, επικεφαλής του ιδρύματος Murdoch Children’s Research Institute που ειδικεύεται στην έρευνα για την Θαλασσαιμία.

Το Ελληνικό Συνέδριο έχει προσφέρει έως σήμερα περίπου 165.000 δολάρια στο συγκεκριμένο ίδρυμα.

Η βραδιά έκλεισε με μια εντυπωσιακή ομιλία του Dr Roger Sworder που αναφέρθηκε στις θεωρίες του Πλάτωνα, στην ηθική και την τεχνολογία για να καταλήξει λέγοντας πως επιβάλλεται, πλέον, να διατηρήσουμε και να αναπτύξουμε τους βασικούς τρόπους επιβίωσης για να επιζήσουμε ως όντα σε περίπτωση κατάρρευσης της σύγχρονης τεχνολογίας μας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ