Κάθετος ο Ολάντ

Κάθετος ο Ολάντ

Ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, διαβεβαίωσε το Ισραήλ ότι δεν είναι σύμφωνος με την ελάφρυνση των κυρώσεων κατά του Ιράν, μέχρις ότου η Τεχεράνη εγκαταλείψει το πυρηνικό της πρόγραμμα.

«Όσο δεν υπάρχουν διαβεβαιώσεις ότι το Ιράν δεν αποσκοπεί στην ανάπτυξη πυρηνικών όπλων, θα εμμείνουμε στις απαιτήσεις μας και τις αυστηρές κυρώσεις», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από το Ισραήλ, το οποίο επισκέφθηκε χθες. «Η Γαλλία δεν θα γίνει μέρος της εξάπλωσης πυρηνικών όπλων», είπε ο Ολάντ στον ισραηλινό Πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου.

 Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσει ο νέος γύρος των συνομιλιών στη Γενεύη μεταξύ του Ιράν και των παγκόσμιων δυνάμεων, σχετικά με τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν όσον αφορά το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας και την ελάφρυνση των κυρώσεων.

Ο Νετανιάχου άφησε αιχμές ότι η υπό διαπραγμάτευση συμφωνία είναι «κακή» επειδή επιτρέπει στο Ιράν να αναπτύξει τα υλικά που απαιτούνται για τη δημιουργία πυρηνικής βόμβας μέσα σε 26 ημέρες.

«Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ στο Ιράν να αναπτύξει πυρηνικά όπλα», δήλωσε ο Ολάντ. «Για το λόγο αυτό πρέπει να επιτευχθεί μια συμφωνία. Θέλουμε να επιτευχθεί συμφωνία. Πιστεύουμε ότι κάτι τέτοιο δεν θα είναι εφικτό εκτός εάν το Ιράν εγκαταλείψει τις προσπάθειές του για ανάπτυξη πυρηνικών όπλων», είπε.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ