Απελευθερώθηκε Γάλλος όμηρος

Απελευθερώθηκε Γάλλος όμηρος

 

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ ανακοίνωσε σήμερα την απελευθέρωση ενός Γάλλου ομήρου, του Φρανσίς Κολόμπ, ο οποίος κρατούνταν όμηρος στη Νιγηρία από τις 19 Δεκεμβρίου 2012.

Ο Γάλλος Πρόεδρος εξέφρασε “όλη την ευγνωμοσύνη του προς τις αρχές της Νιγηρίας για την αποφασιστική δράση τους”, αναφέρεται στην ανακοίνωση του προεδρικού μεγάρου, και ζήτησε από τον υπουργό Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς “να μεταβεί αμέσως στη Νιγηρία για να υποδεχθεί τον Φρανσίς Κολόμπ”.

Ο Φρανσίς Κολόμπ, ένας 63χρονος μηχανικός, είχε απαχθεί στην Πολιτεία της Κατσίνα (βόρεια Νιγηρία) από περίπου 30 ενόπλους, οι οποίοι είχαν σκοτώσει δύο σωματοφύλακες και ένα γείτονα. Η Ανσάρου, μια ισλαμιστική οργάνωση που συνδέεται πιθανόν με την Μπόκο Χαράμ, είχε αναλάβει την ευθύνη για την απαγωγή επικαλούμενη κυρίως το ρόλο της Γαλλίας στο Μαλί.

Στην ανακοίνωσή του, ο Φρανσουά Ολάντ “χαιρετίζει με χαρά” την απελευθέρωση αυτή και υπογραμμίζει πως “η Γαλλία δεν έπαψε να καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να επιτύχει αυτή την ευτυχή έκβαση”.

“Αυτή η είδηση που τόσο περιμέναμε δεν μας κάνει να ξεχνάμε ότι επτά συμπατριώτες μας εξακολουθούν να κρατούνται όμηροι στη Συρία, στο Μαλί και στη Νιγηρία”, προσθέτει ο γάλλος πρόεδρος διαβεβαιώνοντας πως “η Γαλλία θα συνεχίσει ακούραστα να εργάζεται για την απελευθέρωσή τους”.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ