Παντελόνια για τις κυρίες της τουρκικής βουλής

Παντελόνια για τις κυρίες της τουρκικής βουλής

 

Στην άρση της απαγόρευσης που ίσχυε μέχρι τώρα και επέβαλε στις γυναίκες που βρίσκονται στα βουλευτικά έδρανα να φορούν μόνο φούστα προχώρησε η τουρκική Εθνοσυνέλευση.

Έτσι, πλέον, σύμφωνα με την απόφαση που ψηφίστηκε ομόφωνα αργά το βράδυ της Τετάρτης, όσες γυναίκες το επιθυμούν θα μπορούν να φορούν και παντελόνι. Η εξέλιξη αυτή έρχεται, μόλις δύο εβδομάδες μετά την απόφαση – σταθμό με την οποία επετράπη στις κυρίες της βουλής να εμφανίζονται στο κοινοβούλιο φορώντας την ισλαμική μαντίλα.

Τον περασμένο μήνα μια βουλευτίνα του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού κόμματος (CHP), η Σαφάκ Παβέι, είχε επισημάνει για άλλη μία φορά το πρόβλημα που αντιμετώπιζε η ίδια λόγω της απαγόρευσης. Η Παβέι, η οποία εξελέγη στις εκλογές του 2011, έχει προσθετικό πόδι, όμως το κοινοβούλιο είχε απορρίψει όλα τα προηγούμενα αιτήματά της να της επιτραπεί να φοράει παντελόνι γιατί ο κανονισμός του όριζε ότι οι γυναίκες οφείλουν να φορούν ταγέρ με φούστα.

Το κυβερνών συντηρητικό ισλαμιστικό κόμμα του πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν πρότεινε την άρση της απαγόρευσης και τα υπόλοιπα κόμματα, το CHP, το φιλοκουρδικό BDF και το εθνικιστικό MHP, συμφώνησαν.

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ