Οι Ομπάμα υποδέχτηκαν απλούς πολίτες

Οι Ομπάμα υποδέχτηκαν απλούς πολίτες 

Μια απρόσμενη έκπληξη περίμενε τους τουρίστες που επισκέφθηκαν σήμερα τον Λευκό Οίκο, την πρώτη ημέρα που ξεκίνησαν και πάλι οι περιηγήσεις στο προεδρικό μέγαρο των ΗΠΑ οι οποίες είχαν διακοπεί λόγω των περικοπών στον προϋπολογισμό.

Ο Μπαράκ Ομπάμα και η σύζυγός του Μισέλ “αιφνιδίασαν” τους τουρίστες, προϋπαντίζοντάς τους στο σπίτι τους. Ο πρόεδρος και η πρώτη κυρία, που συνοδεύονταν από τα δύο σκυλιά της οικογένειας, τον Μπο και τον Σάνι, αντάλλαξαν χειραψία με τους επισκέπτες και συζήτησαν για λίγα λεπτά μαζί τους, όπως έδειξε το βίντεο που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της προεδρίας.

“Έχουν σχεδόν φτάσει οι γιορτές και χαιρόμαστε που ξανάρχισαν οι επισκέψεις”, είπε ο Ομπάμα.

Οι τουρίστες φαίνεται ότι χαροποίησαν ιδιαίτερα τους προεδρικούς σκύλους οι οποίοι εισέπραξαν πολλά χάδια από τους παρευρισκόμενους. Σε κάποια στιγμή μάλιστα, ο πρόεδρος αναγκάστηκε να παρέμβει και ακούστηκε να λέει “Κάτω, κάτω, μην τον γλείφεις”, σε ένα από τα δύο σκυλιά, το οποίο έκανε… χαρές σε ένα αγοράκι.

Ο πρόεδρος μίλησε για αρκετή ώρα με τα μικρά παιδιά που μετείχαν στην ξενάγηση, τα ρώτησε πόσων χρονών είναι και αστειεύτηκε με ένα από αυτά για το “χαμένο” δόντι του.

Η Μισέλ Ομπάμα από την πλευρά της έδειξε τον περίφημο λαχανόκηπό της σε έναν επισκέπτη ενώ σε έναν άλλο, που της έδινε συγχαρητήρια για το ωραίο σπίτι, απάντησε: “Εμείς απλώς νοικάρηδες είμαστε”.

Ο Λευκός Οίκος έχει χαρακτηριστεί ιστορικό μνημείο και υπεύθυνη για τη διαχείρισή του είναι η υπηρεσία εθνικών πάρκων. Για να τον επισκεφθεί κανείς θα πρέπει να κλείσει θέση τουλάχιστον δύο μήνες νωρίτερα. Οι επισκέπτες μπορούν να δουν ορισμένα δωμάτια του υπογείου και τα σαλόνια του ισογείου. Δεν επιτρέπεται όμως να πάνε στον πρώτο όροφο όπου βρίσκονται τα δωμάτια του προέδρου και των μελών της οικογένειάς του, ούτε στη Δυτική Πτέρυγα όπου βρίσκται το Οβάλ Γραφείο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ