Κατά της κατασκοπείας οι Αμερικανοί

Κατά της κατασκοπείας οι Αμερικανοί

 

Η πλειοψηφία των Αμερικανών θεωρεί ανεπίτρεπτες τις παρακολουθήσεις από τις ΗΠΑ των κινητών τηλεφώνων ηγετών από συμμαχικές χώρες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της εταιρείας Pew Research Center που δόθηκε χθες Δευτέρα στη δημοσιότητα.

Η δημοσκόπηση δόθηκε στη δημοσιότητα την ώρα που οι επικεφαλής των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών συναντώνται με τους αμερικανούς ομολόγους τους στην Ουάσινγκτον στον απόηχο του σκανδάλου των τηλεφωνικών υποκλοπών.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 56% των Αμερικανών αντιτίθεται στις παρακολουθήσεις και το 36% τάσσεται υπέρ. Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης ότι η Αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA) παρακολουθούσε το κινητό τηλέφωνο της γερμανίδας καγκελαρίου Αγγελα Μέρκελ και άλλων επικεφαλής κρατών.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε σε δείγμα 1.002 ενηλίκων και όπως προέκυψε το 22% των Αμερικανών παρακολούθησαν στενά το θέμα. Το περιθώριο σφάλματος είναι συν-πλην 3,7 ποσοστιαίες μονάδες.

Στη συνάντηση των επικεφαλής των γερμανικών και αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών θα μετέχουν και οι Γκέρχαρντ Σίντλερ και Χανς-Γκέοργκ Μάασεν, που ηγούνται της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πληροφοριών (BND) και της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για την Προστασία του Συντάγματος και αξιωματούχοι της Αμερικανικής Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA).

Αξιωματούχοι στο Βερολίνο δήλωσαν στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι η συνάντηση αποσκοπεί στην επίτευξη συμφωνίας για την αμοιβαία μη παρακολούθηση. Στη συνάντηση ήταν προγραμματισμένο να συμμετέχουν ο επικεφαλής της NSA Κιθ Αλεξάντερ και ο επικεφαλής των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Τζέιμς Κλάπερ. Ωστόσο, μέχρι αργά χθες το βράδυ καμία πλευρά δεν είχε εκδώσει σχετική ανακοίνωση.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ