Νεκροί 3 αστυνομικοί στο Ιράκ

Νεκροί 3 αστυνομικοί στο Ιράκ

Τρεις αστυνομικοί έχασαν την ζωή τους από τουλάχιστον τρεις επιθέσεις αυτοκτονίας που έγιναν ταυτοχρόνως απόψε κατά ενός αρχηγείου της αστυνομίας στην πόλη Μπακούμπα, στο κεντρικό Ιράκ, ανακοινώθηκε από ιατρικές πηγές και πηγές της ασφάλειας.

Οι επιθέσεις αυτές έγιναν γύρω στις 20:00 τοπική ώρα (19:00 ώρα Ελλάδος) και ακολουθήθηκαν από ανταλλαγές πυρών στην κοντινή συνοικία Μάφρεκ.

Ο απολογισμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί, σημείωσαν οι ίδιες πηγές, διευκρινίζοντας ότι τα ασθενοφόρα δεν έχουν καταφέρει ακόμη να έχουν πρόσβαση σε όλη την περιοχή.

Ένας πρώτος βομβιστής αυτοκτονίας ανατίναξε το παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο που οδηγούσε μπροστά από το αρχηγείο της αστυνομίας, λίγο προτού ένας δεύτερος βομβιστής πυροδοτήσει τα εκρηκτικά που έφερε πάνω του μέσα στο χάος που είχε προκαλέσει η πρώτη έκρηξη.

Στη συνέχεια, ένας τρίτος βομβιστής αυτοκτονίας κατάφερε να διεισδύσει στον περίβολο του αρχηγείου της αστυνομίας και να ανατινάξει τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος στην είσοδο του κύριου κτιρίου.

Αξιωματούχοι δήλωσαν εξάλλου ότι οι δυνάμεις ασφαλείας καταδιώκουν έναν τέταρτο καμικάζι.

Συγκρούσεις ξέσπασαν εξάλλου σε άλλες τρεις συνοικίες της Μπακούμπα.

Νωρίτερα σήμερα έξι άνθρωποι είχαν χάσει την ζωή τους στο Ιράκ, μεταξύ των οποίων πέντε μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, σε διάφορες επιθέσεις.

Στην Ταλ Άφαρ, στην επαρχία Νινευή, ένας βομβιστής αυτοκτονίας ανατίναξε το αυτοκίνητο που οδηγούσε και ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά σε ένα σημείο ελέγχου της αστυνομίας, προκαλώντας τον θάνατο δύο αστυνομικών και τον τραυματισμό τριών άλλων και ενός πολίτη.

Παράλληλα στη Μοσούλη ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον ενός οδοφράγματος που είχε στήσει ο στρατός, προκαλώντας τον θάνατο δύο στρατιωτών.

Και πάλι στη Μοσούλη, σκοτώθηκε ένας εργαζόμενος στην εκλογική επιτροπή.

Τέλος στη νότια Βαγδάτη, ένας αστυνομικός σκοτώθηκε και τρεις τραυματίστηκαν από την έκρηξη μιας βόμβας που είχε τοποθετηθεί στην άκρη ενός δρόμου και είχε στόχο περίπολο της αστυνομίας.

Περισσότεροι από 5.400 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τις αρχές της χρονιάς στο Ιράκ, οι 964 εκ των οποίων τον περασμένο Οκτώβριο, τον πιο φονικό μήνα στην χώρα από τον Απρίλιο του 2008, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ