FBI: Άγνωστα τα κίνητρα του δράστη

FBI: Άγνωστα τα κίνητρα του δράστη

Οι αμερικανικές αρχές προσπαθούν ακόμη να διευκρινίσουν τα κίνητρα του ενόπλου που σκότωσε προχθές έναν πράκτορα της ασφάλειας του αεροδρομίου του Λος Άντζελες, ενώ μια πηγή του FBI προέταξε την υπόθεση ότι ο ένοπλος έδειχνε «περιφρόνηση για την κυβέρνηση» και την αμερικανική Υπηρεσία Ασφάλειας των Μεταφορών.

Ο 23χρονος ύποπτος, Πολ Άντονι Σιάνσια, που κατάγεται από το Νιου Τζέρσεϊ τραυματίστηκε κατά την επίθεση και μολονότι οι αρχές αρνούνται να μιλήσουν για την κατάσταση της υγείας του, η εφημερίδα Los Angeles Times αναφέρει ότι τραυματίστηκε από σφαίρα στο κεφάλι και στο πόδι και ότι νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Παράλληλα όμως η έρευνα συνεχίζεται. Ένας εκπρόσωπος του FBI, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, δήλωσε χθες στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «τα πραγματικά κίνητρα του δράστη, εκτός μιας προφανούς περιφρόνησης για την κυβέρνηση και την TSA, παραμένουν άγνωστα.

Μετά την επίθεση η αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι βρήκε πάνω στον δράστη ένα σημείωμα στο οποίο εξέφραζε την «απογοήτευσή του για την κυβέρνηση».

Μέχρι στιγμής ο Σιάνσια είναι ο μόνος ύποπτος. Σύμφωνα με τις αρχές άνοιξε πυρ στον τερματικό σταθμό 3 του αεροδρομίου με ένα επιθετικό τουφέκι και σκότωσε τον πράκτορα της TSA Γκεράρντο Χερνάντες και τραυμάτισε 7 ανθρώπους. Αυτός είναι ο πρώτος εργαζόμενος της TSA που σκοτώνεται εν ώρα υπηρεσίας από τότε που ιδρύθηκε η υπηρεσία αυτή μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 στις ΗΠΑ.

Την ίδια ώρα η αξιωματούχος του αεροδρομίου του Λος Άντζελες Τζίνα Μαρί Λίντσεϊ δήλωσε ότι ξανάνοιξε ο τερματικός σταθμός 3 στον οποίο είχε σημειωθεί η επίθεση στα μέσα της χθεσινής ημέρας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ