Μικρό τσουνάμι στη Φουκουσίμα

Μικρό τσουνάμι στη Φουκουσίμα

Ένα μικρό τσουνάμι, με κύματα ύψους 1 μέτρου, έπληξε απόψε την επαρχία της Φουκουσίμα, μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στις ανατολικές ακτές της Ιαπωνίας. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τυχόν ζημιές ή θύματα από το τσουνάμι.

Η αμερικανική Γεωλογική Υπηρεσία (USGS) ανέφερε ότι ο σεισμός ήταν μεγέθους 7,3 βαθμών και το επίκεντρό του εντοπίστηκε στον Ειρηνικό Ωκεανό, σε απόσταση περίπου 320 χιλιομέτρων από την πόλη Ισινομάκι, στην επαρχία Μιγιάγκι της νήσου Χονσού. Σημειώθηκε στις 03:10 του Σαββάτου, τοπική ώρα (20:10 απόψε, ώρα Ελλάδας) και προερχόταν από εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.

Από την δόνηση δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής προβλήματα στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, ο οποίος καταστράφηκε από το σεισμό και του τσουνάμι που είχε σημειωθεί στην περιοχή το 2011.

Αρχικά η USGS είχε αναφέρει ότι ο σεισμός ήταν μεγέθους 7,6 βαθμών, ενώ στη συνέχεια διόρθωσε την εκτίμησή της σε 7,3. Η δημόσια τηλεόραση NHK της Ιαπωνίας μετέδωσε ότι είχε μικρότερο μέγεθος, 6,8 βαθμών. Η μετεωρολογική υπηρεσία της Ιαπωνίας ανέφερε ότι ο σεισμός είχε μέγεθος 7,1 βαθμών.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ