Ολάντ: “Πολλά ίχνη παρακολούθησης”

Ολάντ: “Πολλά ίχνη παρακολούθησης”   

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ επιβεβαίωσε σήμερα πως οι υπηρεσίες της χώρας του έχουν εντοπίσει «πολλά ίχνη» έπειτα από την ηλεκτρονική επίθεση που είχαν δεχθεί τα Ηλύσια Πεδία τον Μάιο του 2012 και την οποία η εφημερίδα Λε Μοντ αποδίδει στις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.

«Η Λε Μοντ επικαλείται με βάση τα έγγραφα που έχει στην κατοχή της πολλά ίχνη, και εμείς έχουμε εντοπίσει πολλά ίχνη», δήλωσε ο Ολάντ στη συνέντευξη Τύπου που παρεχώρησε μετά τη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες—στην οποία το θέμα των παρακολουθήσεων των συμμάχων από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες κυριάρχησε στις εργασίες των ηγετών της ΕΕ.

Ο αρχηγός του γαλλικού κράτους ερωτήθηκε επίσης και για το ενδεχόμενο της εμπλοκής των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών στις παρακολουθήσεις, στο οποίο αναφέρθηκε η εφημερίδα.

Η Λε Μοντ, η οποία έχει πολλαπλασιάσει τα δημοσιεύματά της για τις παρακολουθήσεις της αμερικανική Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA), δημοσίευσε σήμερα ένα «άκρως απόρρητο» εσωτερικό σημείωμα της υπηρεσίας αυτής για την ηλεκτρονική επίθεση στη γαλλική προεδρία το 2012.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ