Time: : Ο Κάρολος δεν βιάζεται να γίνει βασιλιάς

Time: : Ο Κάρολος δεν βιάζεται να γίνει βασιλιάς

 

Το πάθος του πρίγκιπα Καρόλου είναι το φιλανθρωπικό του έργο και θέλει να κάνει όσο περισσότερο είναι δυνατόν προτού γίνει βασιλιάς, όταν —σύμφωνα με τα λόγια ενός συνεργάτη του— θα κλείσουν “οι πύλες της φυλακής”. Αυτό αναφέρει σε εκτενές άρθρο της η Κάθριν Μέιερ, διευθύντρια του αμερικανικού περιοδικού Time, ύστερα από μήνες έρευνας σχετικά με τον 64χρονο πρίγκιπα της Ουαλίας σε μια από τις λιγοστές φορές που κάποιος αποκτά πρόσβαση στον ίδιο, αλλά και μέσα από συνεντεύξεις με περισσότερους από 50 βοηθούς του.

Το αφιέρωμα στο οποίο αναφέρεται και η προσωπική της άποψη για τον πρίγκιπα, η Μέιερ αποπειράται να καταρρίψει την επικρατούσα άποψη ότι ο Κάρολος ανυπομονεί να γίνει βασιλιάς.

Ο Κάρολος εμφανίζεται απογοητευμένος από το γεγονός ότι η κοινή γνώμη δεν τον καταλαβαίνει ούτε τον εμπιστεύεται πάντα, απολαμβάνει την παρουσία της συζύγου του Καμίλας και του νεογέννητου εγγονού του πρίγκιπα Γεωργίου, “που είναι και όλη η ουσία του πράγματος”.

Στο προφίλ αυτό αποκαλύπτονται επίσης άγνωστες πτυχές της ζωής του πρίγκιπα, μεταξύ των οποίων ότι μαζεύει τα δάχτυλα των ποδιών του μέσα στα παπούτσια του για να μείνει ξύπνιος κατά τη διάρκεια βαρετών ομιλιών.

Αναφέρεται επίσης αυτό που είχε πει αστειευόμενη η ηθοποιός και παλιά φίλη του πρίγκιπα, Έμμα Τόμσον, ότι το να χορεύει κανείς με τον Κάρολο είναι “καλύτερο από το σεξ”.

Η Μέιερ επισημαίνει ότι από τότε που η 87χρονη βασίλισσα Ελισάβετ άρχισε να αποσύρεται από την άσκηση των επισήμων υποχρεώσεών της και ο Κάρολος να αναλαμβάνει περισσότερα, ο πρίγκιπας αποδέχεται “χωρίς χαρά” αυτά τα επιπρόσθετα καθήκοντα.

Στο προφίλ υπογραμμίζεται επίσης ότι ο Κάρολος πιστεύει στην μοναρχία ως μια δύναμη του καλού, αλλά αποδέχεται ότι οι άνθρωποι μπορεί να αμφισβητήσουν την αξία του θεσμού.

Στο ιδιαίτερα θετικό για τον πρίγκιπα άρθρο αυτό, η Μέιερ επισημαίνει ότι ο Κάρολος ίδρυσε περισσότερες από 50 φιλανθρωπικές οργανώσεις, συγκέντρωσε 224 εκατομμύρια στερλίνες γι’αυτές εντός των 12 μηνών που προηγήθηκαν του Μαρτίου του 2013 και ότι “η ναυαρχίδα” του, το Prince’s Trust, έχει βοηθήσει 650.000 νέους ανθρώπους στην Βρετανία κατά το πέρας των ετών.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ