Κύπρος:Συνάντηση χωρίς αποτέλεσμα

Κύπρος: Συνάντηση χωρίς αποτέλεσμα

Οι συνομιλητές της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, Ανδρέας Μαυρογιάννης και Οσμάν Ερτούγ, συναντήθηκαν εκ νέου σήμερα, χωρίς ωστόσο να επιτευχθεί ιδιαίτερη πρόοδος στο θέμα του κοινού ανακοινωθέντος, το οποίο θα καθορίζει τη βάση και τις αρχές πάνω στις οποίες θα επιδιωχθεί η λύση του Κυπριακού.

Ο Τουρκοκύπριος αντιπρόσωπος δήλωσε ότι οι δύο πλευρές θα ανταλλάξουν κείμενα και πρόσθεσε ότι αυτές οι «ασκήσεις» δεν πρέπει να συνεχιστούν επ’ άπειρον. Επέμεινε στη θέση ότι οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων πρέπει να παρακαθήσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αμέσως και ότι το κοινό ανακοινωθέν δεν πρέπει να αποτελεί προϋπόθεση για την έναρξη των διαπραγματεύσεων.

 Από ελληνοκυπριακής πλευράς αναφέρθηκε ότι η θέση για το ανακοινωθέν παραμένει πως αυτό αποτελεί θέμα ουσίας και πρέπει να ξεκαθαριστεί η βάση των διαπραγματεύσεων. Σήμερα, όπως δηλώθηκε, έγινε ανταλλαγή απόψεων, χωρίς να υπάρξει ιδιαίτερη πρόοδος.

Στην ημερήσια διάταξη των συζητήσεων των δύο αντιπροσώπων βρίσκεται και το ζήτημα της πραγματοποίησης επισκέψεων των δύο συνομιλητών σε Ελλάδα και Τουρκία.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, «εκατέρωθεν λέχθηκε ότι θα ήταν επιθυμητό οι επισκέψεις σε Ελλάδα και Τουρκία να γίνουν, εάν είναι δυνατόν, πριν από το τέλος Οκτωβρίου». Ο Τουρκοκύπριος συνομιλητής έκανε λόγο για συμφωνία οι επισκέψεις γίνουν πριν από το τέλος του μηνός.

 

 

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ