Κρούσματα πολιομυελίτιδας στη Συρία

Κρούσματα πολιομυελίτιδας στη Συρία

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκαν δύο ύποπτα κρούσματα πολιομυελίτιδας στην Συρία, σημειώνοντας ότι δεν έχει υπάρξει κρούσμα της εξαιρετικά μολυσματικής αυτής νόσου στην χώρα από το 1999.

Στις 17 Οκτωβρίου, ο ΠΟΥ έλαβε πληροφορίες που αφορούσαν πολλά κρούσματα οξείας χαλαρής παράλυσης στην Συρία, διευκρινίζει ο οργανισμός σε ανακοίνωσή του.

Τα κρούσματα αυτά καταγράφηκαν στις αρχές του Οκτωβρίου στην επαρχία Ντέιρ αλ Ζορ.

“Τα πρώτα αποτελέσματα του εθνικού εργαστηρίου πολιομυελίτιδας στην Δαμασκό δείχνουν ότι δύο από αυτά τα κρούσματα μπορεί να είναι θετικά στη νόσο της πολιομυελίτιδας”, επισημαίνει ο ΠΟΥ.

Ο παγκόσμιος οργανισμός αναμένει τώρα τα οριστικά αποτελέσματα ενός άλλου εργαστηρίου της περιοχής για να επιβεβαιώσει ότι πρόκειται πράγματι για κρούσματα πολιομυελίτιδας.

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων αυτών ο ΠΟΥ σήμανε συναγερμό επαγρύπνησης και παρακολούθησης στην περιοχή για να ερευνηθεί αν υπάρχουν άλλα επιπρόσθετα κρούσματα.

“Η Συρία θεωρείται ότι διατρέχει υψηλό κίνδυνο εμφάνισης πολιομυελίτιδας κι άλλων ασθενειών, που μπορούν να προληφθούν με εμβολιασμό, λόγω της τρέχουσας κατάστασης”, προειδοποιεί ο ΠΟΥ σε ανακοίνωσή του.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ