Διαδήλωσαν υπέρ του Μόρσι

Διαδήλωσαν υπέρ του Μόρσι    

Χιλιάδες υποστηρικτές του ανατραπέντος από τον στρατό προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι διαδήλωσαν σήμερα στο Κάιρο, φωνάζοντας συνθήματα κατά του επικεφαλής του στρατού στρατηγού Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, που έχει αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.

Ένας άνθρωπος ο οποίος συμμετείχε σε διαδήλωση υπέρ του Μόρσι τραυματίστηκε από πυροβολισμό στο Φαγιούμ, στο νότιο Κάιρο, όπως μετέδωσε το πρακτορείο MENA.

Τέσσερις ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις μεταξύ οπαδών και αντιπάλων του ανατραπέντος προέδρου στην πόλη Ζαγκαζίγκ στο Δέλτα του Νείλου, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση.

Εκατοντάδες ισλαμιστές βγήκαν στους δρόμους στην Αλεξάνδρεια και την επαρχία Μπουχάιρα, όπως δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες και πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Οι σημερινές διαδηλώσεις πάντως ήταν οι πιο ειρηνικές που έχουν πραγματοποιηθεί από την ανατροπή του Μόρσι στις 3 Ιουλίου.

Στο μεταξύ ένοπλοι σκότωσαν σήμερα έναν αστυνομικό σε ένα δρόμο της πόλης ελ Αρίς στο βόρειο Σινά, όπως ανακοίνωσαν ιατρικές πηγές και πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ