Εξήντα νεκροί, φόβοι για 100

Εξήντα νεκροί, φόβοι για 100

Τουλάχιστον 60 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από εκατό τραυματίστηκαν όταν ποδοπατήθηκαν κοντά σε έναν ινδουιστικό ναό στο κεντρικό κρατίδιο της Ινδίας Μάντια Πραντές, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Το συμβάν σημειώθηκε σε μια γέφυρα κοντά στο ναό Ρατανγκάρθ, στην επαρχία Ντάτια. Δυνάμεις της αστυνομίας έχουν ξεκινήσει τις επιχειρήσεις διάσωσης, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας Ντ.Κ. Άρια.

«Το συμβάν σημειώθηκε την ώρα που οι προσκυνητές προσπαθούσαν να διασχίσουν μια γέφυρα στον Ινδό ποταμό, κοντά στο ναό. Την ώρα εκείνη υπήρχαν περίπου 25.000 άνθρωποι πάνω στη γέφυρα», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Έχουμε επιβεβαιώσει τον θάνατο 60 ανθρώπων, ενώ ο απολογισμός μπορεί να φτάσει και τους 100», σημείωσε ο Άρια, ενώ πρόσθεσε ότι «φοβόμαστε πως πολλοί άνθρωποι έχουν πέσει στον ποταμό». Είκοσι από τους τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Ένα τεράστιο πλήθος 500.000 ανθρώπων είχε συγκεντρωθεί στο ναό για να προσευχηθεί με την ευκαιρία της ινδουιστικής γιορτής Ναβαράτρι.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στο τηλεοπτικό δίκτυο NDTV ότι μια ομάδα ανθρώπων διέδωσε τη φήμη ότι η γέφυρα είναι ετοιμόρροπη, γεγονός που προκάλεσε πανικό στο πλήθος.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ