Οι Αμερικανοί προτιμούν την… tv

Οι Αμερικανοί προτιμούν την… tv

Η τηλεόραση παραμένει η κυριότερη πηγή ενημέρωσης για τους Αμερικανούς, παρά την εξάπλωση του Διαδικτύου και την αυξανόμενη χρήση των διαδικτυακών μέσων ενημέρωσης, όπως αναφέρει έρευνα που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Στη διάρκεια ενός μήνα, το 71% των Αμερικανών παρακολουθεί τις ειδήσεις από κάποιο τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο, το 65% μέσω ενός εθνικού τηλεοπτικού δικτύου και το 38% μέσω των συνδρομητικών, καλωδιακών δικτύων που παρέχουν 24ωρη ενημέρωση, σύμφωνα με την έρευνα του Pew Research Center.

Η έρευνα, που βασίζεται στα στοιχεία του Φεβρουαρίου του 2013 του ινστιτούτου Nielsen που μετρά τα ποσοστά τηλεθέασης, αποκαλύπτει επίσης ότι μεγάλο μέρος των θεατών των τηλεοπτικών δικτύων που παρέχουν συνεχή ενημέρωση έχουν την τάση να αλλάζουν μεταξύ των καναλιών αυτών. Αυτό το γεγονός καταρρίπτει την ιδέα ότι αυτά τα τηλεοπτικά δίκτυα, που συχνά έχουν συγκεκριμένο κομματικό προσανατολισμό, έχουν συγκεκριμένο κοινό εξαιτίας του πολιτικού τους χρωματισμού.

Σύμφωνα με την Pew, το 34% όσων παρακολουθούν το MSNBC, που θεωρείται αριστερό, παρακολουθεί επίσης το συντηρητικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox News και το 28% των θεατών του Fox παρακολουθεί επίσης το MSNBC. Σχεδόν οι μισοί από τους τηλεθεατές των καναλιών αυτών παρακολουθούν και το CNN.

Η έρευνα αναφέρει επίσης ότι οι Αμερικανοί που παρακολουθούν τα κανάλια συνεχούς ενημέρωσης αφιερώνουν στην τηλεθέαση δύο φορές περισσότερο χρόνο απ’ ό,τι εκείνοι που παρακολουθούν τις ειδήσεις σε τοπικά ή εθνικά δίκτυα.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ