Μακάβριο εύρημα στο Costa Concordia

Μακάβριο εύρημα στο Costa Concordia

Ανθρώπινα λείψανα που ενδέχεται να ανήκουν σε έναν από τους δύο αγνοούμενους από τη βύθιση του Concordia εντοπίστηκαν σήμερα από δύτες μέσα στο κρουαζιερόπλοιο, όπως έγινε γνωστό από την υπηρεσία πολιτικής προστασίας της Ιταλίας.

Το πτώμα που βρέθηκε στην Γέφυρα 3 του πλοίου, το οποίο βυθίστηκε στις 13 Ιανουαρίου 2012 αφού χτύπησε σε βράχια κοντά στο νησί Τζίλιο της Τοσκάνης, είναι πιθανότατα αυτό του Ρούσελ Ρεμπέλο, ενός σερβιτόρου ινδικής καταγωγής.

Η οικογένεια του Ρεμπέλο, που ενημερώθηκε για την εξέλιξη αυτή, υποστήριζε ανέκαθεν ότι ο 33χρονος σερβιτόρος παρέμεινε πάνω στο κρουαζιερόπλοιο για να βοηθήσει τους επιβάτες να το εγκαταλείψουν. “Περίμενα αυτά τα νέα εδώ και 21 μήνες (…). Ελπίζουμε ότι θα βρεθεί και η άλλη κυρία”, είπε ο αδελφός του, Κέβιν.

Από τα 32 θύματα του ναυαγίου, παραμένει ακόμη αγνοούμενη η Ιταλίδα Μαρία Γκράτσια Τρεκάρικι.

Ο πλοίαρχος του Costa Concordia Φραντσέσκο Σκετίνο, δικάζεται στο δικαστήριο του Γκροσέτο με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, επειδή φέρεται να προκάλεσε το ναυάγιο και κατόπιν να εγκατέλειψε το σκάφος. Οι δικηγόροι του υποστηρίζουν ότι δεν είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για τη βύθιση του πλοίου. Τη νύχτα της 13ης Ιανουαρίου 2012, το Costa Concordia, που έπλεε πολύ κοντά στις ακτές, προσέκρουσε σε βράχους, πήρε κλίση και μισοβυθίστηκε σε απόσταση μερικών μέτρων από το νησάκι Τζίλιο. Στο κρουαζιερόπλοιο επέβαιναν 4.229 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 3.200 ήταν τουρίστες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ