Τορόντο: Thessaloniki me meraki

Τορόντο: Thessaloniki me meraki

Οι μυρωδιές των εδεσμάτων θα ταξιδέψουν νοητά τους Καναδούς στο Καπάνι, οι γεύσεις τους θα έχουν τη σφραγίδα της ταβέρνας στο παλιό σοκάκι με την ελληνική μουσική χωνευτικό και όλα θα είναι αφιερωμένα στην όμορφη, ζωντανή πόλη της Θεσσαλονίκης.

Ο ελληνικής καταγωγής Καναδός σεφ Πήτερ Μινάκης στρώνει τραπέζι αύριο στο Τορόντο με ένα μενού πέντε θεσσαλονικιώτικων πιάτων και τίτλο “Thessaloniki me meraki”, φιλοδοξώντας να δελεάσει τους Καναδούς με τον γαστριμαργικό πλούτο της Θεσσαλονίκης.

Ο σεφ θα ξεκινήσει το διαφορετικό του δείπνο με τα διάσημα ορεκτικά της πόλης: πρώτος πειρασμός θα είναι τα βομβίδια από τη Θεσσαλονίκη, τα γνωστά κεφτεδάκια. Θα συνεχίσει με μπουγιουρντί και μελιτζανόπιτα με σπιτικό φ΄θλλο, θα γαρνίρει με λίγες ελιές θρούμπες από τη Χαλκιδική και θα σερβίρει κουλούρι Θεσσαλονίκης ως συνοδευτικό.

Το πρώτο πιάτο θα περιλαμβάνει σαλάτα με μανούρι και καβουρντισμένα αμύγδαλα και dressing με άρωμα ούζου Μπαμπατζίμ, το δεύτερο πιάτο θα έχει τραχανά με άγρια μανιτάρια, ρίγανη και τριμμένη κεφαλογραβιέρα, ενώ το κυρίως πιάτο θα προσφέρει κρασάτο χοιρινό με δαμάσκηνα και πράσινες ελιές Χαλκιδικής και πουρέ πατάτας.

Τα τρίγωνα Πανοράματος θα κλείσουν το δείπνο με τον καλύτερο τρόπο ως το πιο αντιπροσωπευτικό επιδόρπιο της Θεσσαλονίκης, συνοδευόμενα από σπιτικό λικέρ φράουλας. Όσο για το κρασί, το Κτήμα Γεροβασιλείου θα αποτελεί την οινική πρόταση της βραδιάς.

Πηγή: Δημοκρατία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ