“Είμαστε με την Αλ Κάιντα;”

Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον υποστήριξε σήμερα ότι η παράδοση όπλων στη συριακή αντιπολίτευση που μάχεται το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ, ενδέχεται να βοηθήσει την Αλ Κάιντα και τη Χαμάς.

Μέλη και των δύο αυτών οργανώσεων, οι οποίες περιλαμβάνονται στην αμερικανική “μαύρη λίστα” των τρομοκρατών, έχουν εκφράσει την υποστήριξή τους στη συριακή αντιπολίτευση. Ωστόσο και Αμερικανοί αξιωματούχοι, όπως ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Τζον Μακέιν, στηρίζουν την αντιπολίτευση και έχουν ζητήσει να εξοπλιστούν οι Σύροι αντάρτες.

Η Κλίντον ωστόσο απέρριψε την ιδέα αυτή. “Πραγματικά δεν ξέρουμε” στα χέρια ποιών θα βρεθούν τα όπλα, είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κανάλι CBS. “Στηρίζουμε την Αλ Κάιντα στη Συρία; Η Χαμάς στηρίζει σήμερα την αντιπολίτευση. Εμείς στηρίζουμε τη Χαμάς;” πρόσθεσε.

“Μερικές φορές, η ανατροπή βάναυσων καθεστώτων παίρνει χρόνο και στοιχίζει ζωές. Θα ήθελα να ήταν αλλιώς τα πράγματα, συνέχισε η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας. Διευκρίνισε μάλιστα ότι η περίπτωση της Συρίας δεν μοιάζει με αυτή της Λιβύης γιατί οι Λίβυοι αντάρτες είχαν μια βάση για τις επιχειρήσεις τους, στη Βεγγάζη.

Η Κλίντον παραδέχτηκε ότι Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν συναντηθεί με μέλη του Εθνικού Συριακού Συμβουλίου, όχι όμως στη Συρία και είπε ότι ελπίζει να βρεθεί τρόπος να περάσουν αυτόματα όπλα στη Συρία, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι θα ήταν πολύ δύσκολο να παραδοθεί οπλισμός απευθείας στην αντιπολίτευση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ