Σουδάν: Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις

Σουδάν: Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις

Εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν την Παρασκευή στο Χαρτούμ απαιτώντας την παραίτηση του προέδρου Όμαρ αλ-Μπασίρ, ωστόσο το πλήθος ήταν πολύ μικρότερο σε σχέση με αυτό της περασμένης εβδομάδας, όταν περισσότεροι από 3.000 Σουδανοί είχαν κατέβει στην πρωτεύουσα της χώρας και προκλήθηκαν αιματηρά επεισόδια.

Η Διεθνής Αμνηστία ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι περίπου 210 άτομα έχασαν την περασμένη εβδομάδα τη ζωή τους, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με τις δυνάμεις ασφαλείας, παραθέτοντας στοιχεία του σουδανέζικου ιατρικού σωματείου. Ο αριθμός αυτός είναι πολύ μεγαλύτερος σε σχέση με τους 34 νεκρούς που είχε ανακοινώσει η κυβέρνηση, η οποία αρνείται τις κατηγορίες ότι οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν σκοπίμως πυρ κατά των διαδηλωτών, αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς.

Όπως ανακοίνωσαν οι αρχές, τουλάχιστον 700 άτομα έχουν συλληφθεί σε λιγότερο από μία εβδομάδα κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων αυτών.

Στην περιοχή Μπαχρί στο Χαρτούμ, περίπου 500 άνθρωποι βγήκαν την Παρασκευή στους δρόμους φωνάζοντας «ελευθερία, ελευθερία». Περίπου 100 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν επίσης στην περιοχή Μπούρι, ενώ στο μεγαλύτερο λιμάνι του Σουδάν, στην Ερυθρά Θάλασσα, περίπου 50 άνθρωποι έκαναν καθιστική διαμαρτυρία ζητώντας την απελευθέρωση πολιτικών κρατουμένων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ