Έξαλλος ο Ομπάμα

Έξαλλος ο Ομπάμα

 

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα παραδέχθηκε σήμερα πως «εξεμάνη» από το αδιέξοδο στο προϋπολογισμό που έχει δημιουργηθεί από τις διαφωνίες στο Κογκρέσο, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC.

«Από την απαρχή της προεδρίας μου, έχω καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες προκειμένου να συνεργασθώ με τους Ρεπουμπλικανούς, βάζοντας μεγάλη δόση μετριοπάθειας στις δηλώσεις μου. Ορισμένοι δε, υποστηρίζουν πως είμαι πολύ πράος», δήλωσε ο Ομπάμα κατά τη δεύτερη ημέρα της μερικής παράλυσης στη λειτουργία του κράτους.

«Προφανώς και έχω εκμανεί, διότι αυτή η κρίση είναι παντελώς ανώφελη», πρόσθεσε ο πρόεδρος, επαναλαμβάνοντας πως δεν πρόκειται πλέον να διαπραγματευθεί με τους πολιτικούς του αντιπάλους για την αύξηση του ορίου του αμερικανικού χρέους, που σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών είναι αναγκαία να γίνει έως τις 17 Οκτωβρίου.

«Έχω εκμανεί από την ιδέα ότι εάν δεν πω σε 20 εκατ. ανθρώπους ότι δεν πρόκειται να έχουν πρόσβαση στην υγειονομική κάλυψη το κράτος θα παραμείνει υπό παράλυση» εξαιτίας των Ρεπουμπλικανών, είπε ο Ομπάμα, χαρακτηρίζοντας την στάση τους αυτή ως «ανεύθυνη».

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ