ΑΚΕΛ: Πολιτική σκευωρία

ΑΚΕΛ: Πολιτική σκευωρία

 

Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού κατήγγειλε μια «πολιτική σκευωρία» από την κυβέρνηση σε βάρος των δύο στελεχών του κόμματος τα οποία συνελήφθησαν το απόγευμα ως ύποπτα για την υπόθεση της επένδυσης της Αρχής Τηλεπικοινωνιών σε τουρκοκυπριακό ακίνητο.

«Απώτερος στόχος είναι να χτυπηθεί και να απαξιωθεί στα μάτια του κόσμου το ΑΚΕΛ, αλλά και να αποπροσανατολιστεί ο λαός από τα πραγματικά προβλήματα», υποστήριξε ο κ. Κυπριανού.

Τι άλλο από σκευωρία μπορεί να σημαίνει, διερωτήθηκε ο ίδιος, το γεγονός πως την ώρα, που συλλαμβάνονταν τα στελέχη του ΑΚΕΛ, «διαφοροποιήθηκε προς το ηπιότερο το κατηγορητήριο για τον κ. Λίλλη;».

Με αποτέλεσμα, πρόσθεσε, η υπόθεσή του αντί να παραπεμφθεί στο Κακουργιοδικείο, παραπέμπεται στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας με προφανή, όπως είπε, την πρόθεση από κατηγορούμενος να γίνει κατήγορος.

Ο κ. Κυπριανού σημείωσε ακόμα πως αντί να ζητηθεί κατάθεση, ώστε να παρουσιαστεί και η εκδοχή των στελεχών του ΑΚΕΛ, η αστυνομία προχώρησε στην έκδοση εντάλματος σύλληψης, «πρακτική που συνιστά ντροπή για μια δημοκρατική και ευρωπαϊκή χώρα, όταν συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο σε ευυπόληπτους πολίτες της».

Το ΑΚΕΛ, κατέληξε, θα υπερασπιστεί τον εαυτό του, τα στελέχη του και οποιονδήποτε άλλο που διώκεται αδίκως.

Υπό το φως των σημερινών εξελίξεων συνέρχεται αύριο το πρωί η ολομέλεια της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ.

Ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης απέρριψε τις καταγγελίες του γενικού γραμματέα του ΑΚΕΛ περί «πολιτικής σκευωρίας» σε βάρος στελεχών του κόμματός του. Δεν σημαίνει, τόνισε ο πρόεδρος, ότι η σύλληψη οποιουδήποτε καταδεικνύει και ενοχή του.

Ο Ν. Αναστασιάδης, αφού ανέφερε ότι έχουν συλληφθεί και πρόσωπα προσκείμενα στον ΔΗΣΥ, κατέστησε σαφές ότι θα επιδειχθεί μηδενική ανοχή στα σκάνδαλα και τη διαφθορά από οπουδήποτε κι αν προέρχονται.

 

Απάντηση στον γενικό γραμματέα του ΑΚΕΛ έδωσε η Νομική Υπηρεσία, διά του Γενικού και του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα.

Σε κοινή δήλωση τους αναφέρουν ότι η υπόθεση στην οποία αναφέρεται ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ παραπέμφθηκε να εκδικαστεί στο Επαρχιακό Δικαστήριο «συντεταγμένα και μέσα στις συνταγματικές και νομοθετικές εξουσίες και την διακριτική ευχέρεια του Γενικού Εισαγγελέα και της Νομικής Υπηρεσίας, αφού κρίθηκε με κριτήρια νομικά ως κατάλληλη να εκδικαστεί από το Επαρχιακό Δικαστήριο».

Οι κ.κ. Κληρίδης και Ερωτοκρίτου επισημαίνουν ακόμα ότι η Νομική Υπηρεσία προάγει ποινικές διώξεις και δεν καταδιώκει κανένα για οποιοδήποτε μη νομικό λόγο.

Σημειώνουν ακόμα ότι όσον αφορά την αμφισβήτηση, εκ μέρους του γενικού γραμματέα του ΑΚΕΛ, του δικαιολογημένου της έκδοσης εντάλματος σύλληψης για τα πρόσωπα που συνελήφθησαν με βάση το Νόμο και το Σύνταγμα, το δικαιολογημένο ή μη της έκδοσης του εντάλματος κρίνεται αποκλειστικά και μόνο από το Δικαστήριο, και από κανένα άλλο, και αυτό έγινε σήμερα στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ