Handelsblatt: Καλά νέα από την Ελλάδα

Handelsblatt: Καλά νέα από την Ελλάδα

 

«Υπάρχουν καλά νέα από την Ελλάδα». Με αυτόν τον τίτλο παρουσιάζει η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt τη συνέντευξη του Ευρωπαίου Επιτρόπου Γιάνους Λεβαντόβσκι, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη σχετικά με τη διάσωση του ευρώ και την έλλειψη ρευστότητας. Ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για θέματα κοινοτικού προϋπολογισμού δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις γερμανικές εκλογές λέγοντας πως είναι ανάγκη να σχηματισθεί άμεσα μια κυβέρνηση, ανάμεσα σε άλλα, διότι η Γερμανία έχει μια ιδιαίτερη ευθύνη απέναντι στην Ευρώπη και στην οικοδόμηση μιας νέας αρχιτεκτονικής για την Ευρωζώνη.

Σχετικά με την Ελλάδα δήλωσε αισιόδοξος, διότι, όπως είπε, η χώρα «θα απορροφήσει 24% περισσότερα χρήματα από τα διαρθρωτικά ταμεία από ό,τι αναμενόταν τον περασμένο Απρίλιο. Αυτό για μένα είναι ένα καλό νέο. Αποδεικνύει ότι τα πράγματα στην Ελλάδα προχωράνε. Γίνονται και πάλι επενδύσεις. Στο παρελθόν πολλά προγράμματα δεν υλοποιήθηκαν, διότι η διοίκηση δεν ήταν σε θέση να τα υλοποιήσει. Αυτό φαίνεται πως σταδιακά αλλάζει».

Το Spiegel στην ηλεκτρονική του σελίδα φιλοξενεί σύντομο δημοσίευμα με τον τίτλο «Η Ελλάδα θέλει να ξοδέψει 50 εκατομμύρια ευρώ για την προεδρία στην ΕΕ». Το περιοδικό σημειώνει: «Η ταλανιζόμενη από την κρίση Ελλάδα θέλει να διαθέσει 50 εκατομμύρια ευρώ για την ανάληψη της προεδρίας το πρώτο εξάμηνο του 2014. Το ποσό είναι πολύ πιο μικρό σε σχέση με αυτά που δαπανούν άλλες χώρες σε ανάλογες περιπτώσεις, ανέφερε υψηλόβαθμο στέλεχος στις Βρυξέλλες. ‘Πιστεύω πως δεν θα εξαντλήσουμε μάλιστα όλο το ποσό’ συμπλήρωσε». Η Ελλάδα αναλαμβάνει την προεδρία της ΕΕ την 1η Ιανουαρίου.

«Η Ελλάδα ποντάρει σε κούρεμα του χρέους» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της οικονομικής ιστοσελίδας finanzen.net. «Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στοχεύει σε ένα κούρεμα για τη χώρα του από πλευράς της Ευρωζώνης». Το άρθρο αναφέρεται σε ομιλία του έλληνα πρωθυπουργού στο Peterson Institute for International Economics, όπου υπογράμμισε -μεταξύ άλλων- ότι εάν διαψευσθούν οι ελπίδες θα ακολουθήσουν πολιτικές εντάσεις, καθώς και πως μετά από χρόνια ύφεσης η χώρα βρίσκεται στο μεταίχμιο της επιστροφής στην ανάπτυξη.

 

Πηγή: Deutsche Welle

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ