ΗΠΑ: Μια ανάσα από τη μερική διακοπή

ΗΠΑ: Μια ανάσα από τη μερική διακοπή

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση απέχει λίγα λεπτά από τη μερική διακοπή της λειτουργίας της ελλείψει συμφωνίας στο Κονγκρέσο για την ψήφιση του προϋπολογισμού.

Οι ρεπουμπλικανοί αντιπρόσωποι συνήλθαν αργά το βράδυ και ανακοίνωσαν, λίγη ώρα πριν από την εκπνοή της προθεσμίας τα μεσάνυκτα, ότι προτίθενται να ψηφίσουν και πάλι επί του προϋπολογισμού.

Στέλεχος των Ρεπουμπλικανών ανακοίνωσε ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων θα ξαναψηφίσει αργά τη νύκτα κείμενο για τη χρηματοδότηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης που θα πλήττει τη μεταρρύθμιση Ομπάμα για την υγεία και ότι θα συγκαλέσει την επιτροπή των δύο σωμάτων για την επίλυση των διαφορών.

Η ανακοίνωση ερμηνεύθηκε από τους Δημοκρατικούς ως απόφαση για την βέβαιη διακοπή της λειτουργίας των ομοσπονδιακών υπηρεσιών από το πρωί σήμερα.

“Αυτό σημαίνει ότι η διακοπή είναι αναπόφευκτη”, δήλωσε ο αντιπρόσωπος Τζιμ ΜακΓκόβερν, ενώ ο Αλσι Χάστινγκς χαρακτήρισε “αυτοπυρπόληση” το νέο κείμενο της Βουλής.

Ο επικεφαλής των Δημοκρατικών της Γερουσίας Χάρι Ριντ δεν έχει ανακοινώσει εάν η Γερουσία θα διακόψει τη συνεδρίαση ή θα ψηφίσει επό του νέου κειμένου της Βουλής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ