Ιρανός κατάσκοπος στο Ισραήλ

Ιρανός κατάσκοπος στο Ισραήλ

Η ισραηλινή υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας, Σιν Μπετ, ανακοίνωσε σήμερα τη σύλληψη, στις 11 Σεπτεμβρίου, ενός άνδρα, ο οποίος παρουσιάζεται ως Ιρανός “κατάσκοπος”, ο οποίος έφερε πάνω του φωτογραφίες της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Τελ Αβίβ.

Ο “κατάσκοπος” αυτός, κάτοχος βελγικού διαβατηρίου, εστάλη στο Ισραήλ για λογαριασμό των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, σημειώνει η Σιν Μπετ σε ανακοίνωσή της, στην οποία διευκρινίζει ότι αυτός συνελήφθη στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν στο Τελ Αβίβ.

Ο άνδρας, ο οποίος ονομάζεται Αλί Μανσουρί, είχε στρατολογηθεί από την “ειδική επιχειρησιακή μονάδα των Φρουρών της Επανάστασης, η οποία κατηγορείται για πολλές τρομοκρατικές επιθέσεις στον κόσμο”, προσθέτει στην ανακοίνωσή της η Σιν Μπετ.

Κατά την ανάκρισή του, ο ύποπτος αυτός, ηλικίας 58 ετών, ο οποίος εισήλθε στο Ισραήλ με την πλαστή ταυτότητα Άλεξ Μανς, είπε ότι οι Ιρανοί του ζήτησαν να χρησιμοποιήσει την ιδιότητά του ως επιχειρηματίας, για να δημιουργήσει εταιρείες στο Ισραήλ για λογαριασμό των ιρανικών υπηρεσιών ασφαλείας, “προκειμένου να καταφέρει πλήγμα στα ισραηλινά και τα δυτικά συμφέροντα”.

Σε αντάλλαγμα για τις υπηρεσίες του, του είχαν υποσχεθεί ότι θα του έδιναν ένα εκατομμύριο δολάρια, σύμφωνα πάντα με την Σιν Μπετ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ