Ικανοποιημένος ο Βεστερβέλε

Ικανοποιημένος ο Βεστερβέλε

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκουίντο Βεστερβέλε χαιρέτισε το «παραγωγικό» αποτέλεσμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για το τρέχον έτος, σημειώνοντας την πρόοδο που σημειώθηκε την τελευταία εβδομάδα με το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας κατά των χημικών όπλων της Συρίας, καθώς και την πρόσφατη προσέγγιση με το Ιράν.

Στην ομιλία του ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, το Σάββατο, ο Βεστερβέλε είπε ότι η συγκεκριμένη πρόοδος ανέδειξε την ανάγκη τα Ηνωμένα Έθνη να πιέζουν σκληρότερα για την επίλυση των συγκρούσεων μέσω της διπλωματίας.«Ήταν μια καλή εβδομάδα για τον κόσμο. Η παγκόσμια κοινότητα θα πρέπει να πορευτεί στο δρόμο αυτό », είπε.

Αναφερόμενος στο ψήφισμα για τη Συρία που εγκρίθηκε από το Συμβούλιο Ασφαλείας αργά την Παρασκευή και με το οποίο απαιτείται η καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας, ο Βεστερβέλε τόνισε ότι ο επόμενος στόχος θα πρέπει να είναι μια «οριστική κατάπαυση του πυρός».

Ο Βεστερβέλε εμφανίστηκε δε αισιόδοξος για πρόοδο σχετικά με το αμφιλεγόμενο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, λέγοντας ότι η Γερμανία – η οποία έχει ενταχθεί στην ομάδα των πέντε μόνιμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, στο πλαίσιο των σχετικών διαπραγματεύσεων – είναι έτοιμη να πραγματοποιήσει “εποικοδομητικές” διαπραγματεύσεις με την Τεχεράνη. Αλλά προειδοποίησε τον Ιρανό πρόεδρο Χασάν Ροχανί λέγοντας. «Η νέα ρητορική από την Τεχεράνη πρέπει να ακολουθείται από πράξεις».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ