Το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων για τη Χ.Α.

Το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων για τη Χ.Α.

 

Το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa) σε ανταπόκριση από την Αθήνα, η οποία αναμεταδίδεται από πολλά μέσα, κάνει λόγο για «βαρύ χτύπημα εναντίον των νεοναζί στην Ελλάδα» και αναφέρεται στην έκδοση ενταλμάτων σύλληψης της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής, ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης.

Στην ανταπόκριση επισημαίνεται ότι για πρώτη φορά από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας το 1974 γίνεται σύλληψη αρχηγού κόμματος και αναφέρεται ότι οι κατηγορίες αφορούν ανθρωποκτονία, σωματική βλάβη και εκβιασμό, επιθέσεις με εκρηκτικά και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. «Υπάρχουν αποδείξεις ότι μέλη του κόμματος εισέπρατταν χρήματα από πολλούς καταστηματάρχες αλλά και μετανάστες με αντάλλαγμα προστασία», τονίζει το dpa και προσθέτει ότι «οι κατηγορίες βασίζονται σε καταθέσεις μεταναστών, θυμάτων και πρώην και εν ενεργεία μελών του κόμματος», ενώ προσθέτει ότι «η ΕΥΠ, έπειτα από εντολή των αρχών, παρακολούθησε τηλεφωνικές συνομιλίες». Η ανταπόκριση μεταφέρει ακόμη την δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου:

«Η Δημοκρατία μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό της. Η Δικαιοσύνη θα κάνει το καθήκον της» καθώς και την συγκέντρωση περίπου 200 οπαδών της Χρυσής Αυγής έξω από την ΓΑΔΑ, οι οποίοι φώναζαν “Αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή” και “Κλέφτες, προδότες πολιτικοί”.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ