Αισιόδοξοι για τις συνομιλίες

Αισιόδοξοι για τις συνομιλίες

Αμερικανοί και Ιρανοί αξιωματούχοι εμφανίστηκαν την Πέμπτη αισιόδοξοι μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Ωστόσο και οι δύο πλευρές σήμαναν μια προειδοποιητική νότα, με τις Ηνωμένες Πολιτείες να δηλώνουν ότι θα χρειαστεί να εργαστούν περισσότερο πάνω στο ζήτημα και το Ιράν να επιμένει για γρήγορη ανακούφιση από τις κυρώσεις.

«Είναι περιττό να πω ότι μία συνάντηση και μια αλλαγή στην ατμόσφαιρα – η οποία ήταν ευπρόσδεκτη- δεν απαντούν στα ερωτήματα. Έχουμε πολλή δουλειά ακόμα μπροστά μας», δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, στους δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωση των διμερών συνομιλιών με τον Ιρανό ομόλογό του, Μωχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ.

Νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων και του Ιράν σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης. Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους υποπτεύονται πως στόχος αυτού του προγράμματος είναι η ανάπτυξη πυρηνικών όπλων, κάτι που το Ιράν διαψεύδει.

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ