Ο Σόιμπλε θέλει κυβέρνηση και… γρήγορα

Ο Σόιμπλε θέλει κυβέρνηση και… γρήγορα

 

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε ότι θα προτιμούσε να αποφευχθούν τυχόν παρατεταμένες διαπραγματεύσεις για να σχηματιστεί νέα κυβέρνηση στη χώρα μετά τις ομοσπονδιακές βουλευτικές εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου, εν μέρει διότι υπάρχουν εκκρεμή θέματα στο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η προώθηση της τραπεζικής ένωσης, τα οποία πρέπει να επιλυθούν σύντομα.

«Θα προτιμούσα μια ταχεία συμφωνία παρά μια αργή, με δεδομένες ορισμένες σημαντικές αποφάσεις ευρωπαϊκής πολιτικής με τις οποίες είμαστε αντιμέτωποι, για παράδειγμα όσον αφορά την τραπεζική ένωση» της ΕΕ, δήλωσε ο Σόιμπλε σε συνέντευξή του την οποία δημοσιεύει η εβδομαδιαία εφημερίδα Die Zeit.

Στο μεταξύ ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε ότι η Γερμανία μπορεί να συνεχίσει τις συνομιλίες της με την ΕΕ σχετικά με την τραπεζική ένωση, παρά την αβεβαιότητα σχετικά με τη σύνθεση της επόμενης κυβέρνησης.

Η συντηρητική καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ κερδίζοντας τις εκλογές εξασφάλισε τρίτη θητεία, αλλά αναζητεί νέο κυβερνητικό εταίρο, και ενδέχεται να σχηματίσει κυβέρνηση πιθανότατα με τους Σοσιαλδημοκράτες, επομένως δεν είναι σαφές ποιος θα είναι ο επόμενος υπουργός Οικονομικών της χώρας.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ