Ο Ομπάμα στην τελετή για τα θύματα

Ο Ομπάμα στην τελετή για τα θύματα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, επανέλαβε το μήνυμά του για τον έλεγχο των όπλων και την επιβολή αυστηρότερων μέτρων, κατά τη διάρκεια της επιμνημόσυνης τελετής που πραγματοποιήθηκε για τα θύματα της επίθεσης σε κτίριο του Πολεμικού Ναυτικού στην Ουάσινγκτον την περασμένη εβδομάδα.

«Ορισμένες φορές φοβάμαι ότι υπάρχει μια νοοτροπία ότι αυτές οι τραγωδίες αποτελούν το νέο ‘νορμάλ’. Δεν είναι δυνατόν να δεχτούμε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο Ομπάμα στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στη μνήμη των 12 υπαλλήλων που έχασαν τη ζωή τους.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι είναι η πέμπτη φορά, κατά τη διάρκεια της θητείας του, που συμβαίνει μια τέτοια μαζική «σφαγή» και τόνισε ότι ο λόγος που οι ΗΠΑ βιώνουν περισσότερες τραγωδίες -σαν και αυτή- σε σχέση με άλλες χώρες είναι επειδή η πρόσβαση στα όπλα είναι εύκολη.

Μετά την τραγωδία που έλαβε χώρα τον περασμένο Δεκέμβριο σε δημοτικό σχολείο στο Κονέκτικατ, όπου 20 παιδιά και 6 εκπαιδευτικοί έχασαν τη ζωή τους, ο Ομπάμα είχε ασκήσει πιέσεις στο Κογκρέσο για την επιβολή σκληρότερων μέτρων, ωστόσο πολλοί ήταν οι βουλευτές που δεν είχαν συμφωνήσει με την πρόταση του Αμερικανού προέδρου.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ